Je OLED lepší ako LCD telefón?
Je OLED lepší ako LCD telefón?

Video: Je OLED lepší ako LCD telefón?

Video: Je OLED lepší ako LCD telefón?
Video: OLED iPhone VS LCD iPhone 2024, Smieť
Anonim

Displej je zvyčajne najnáročnejším komponentom zo všetkých telefón kvôli podsvieteniu. OLED zobrazuje živšie farby, má hlbšiu čiernu a jasnejšiu bielu a a väčší kontrastný pomer, takže väčšina ľudí ich považuje za lepšie LCD.

Týmto spôsobom, čo je lepšie OLED alebo LCD?

Ide o rozšírenie kontrastného pomeru, zlepšenie jasu a ďalšie. Sú tam oboje OLED a LCD modely, ktoré sú kompatibilné s HDR. Najlepšie HDR LCD môže produkovať jasnejšie odlesky ako OLED , ale OLED stále má a lepšie celkový kontrastný pomer (dynamický rozsah, ak chcete) vďaka jeho lepšie úroveň čiernej.

Niekto sa môže tiež opýtať, je OLED lepšie ako LED? To znamená podsvietenie LED Televízory môžu byť veľmi jasné, takže obraz vyzerá živo aj pri zapnutom svetle v miestnosti. OLED Televízory zvyčajne vyzerajú najlepšie v tmavej alebo zatemnenej miestnosti. OLED Televízory poskytujú oveľa širšie pozorovacie uhly než LED Televízory, ktoré strácajú kontrast a farbu obrazu, keď sa vzďaľujete priamo pred obrazovkou.

Je tu OLED lepší ako LCD iPhone?

Apple sa údajne chystá použiť OLED panely vo všetkých svojich nových iPhony . OLED panely sú lepšie ako LCD z viacerých dôvodov. Spotrebúvajú menej energie a ponuky lepšie farby.

Aký je rozdiel medzi OLED a LCD iPhone?

OLED alebo Organic Light Emitting Diode, displeje nepoužívajú podsvietenie. Každý jednotlivý pixel vytvára svoje vlastné svetlo. Jas je možné ovládať aj na základe počtu pixelov. The iPhone 7 Plus s an LCD panel (vľavo) vedľa iPhone X s an OLED ukazuje kontrast rozdiel.

Odporúča: