Čo je SoapUI pri testovaní softvéru?
Čo je SoapUI pri testovaní softvéru?

Video: Čo je SoapUI pri testovaní softvéru?

Video: Čo je SoapUI pri testovaní softvéru?
Video: SoapUI Beginner Tutorial 1 - What is SoapUI | SoapUi Introduction | Getting Started 2024, Smieť
Anonim

SoapUI je webová služba s otvoreným zdrojovým kódom testovanie aplikácia pre architektúry orientované na služby (SOA) a reprezentačné prenosy stavu (REST). dnes SoapUI podporuje aj IDEA, Eclipse a NetBeans. SoapUI môcť test Webové služby SOAP a REST, JMS, AMF, ako aj akékoľvek volania HTTP(S) a JDBC.

Podobne, čo je SoapUI a ako ho používate?

SOAPUI umožňuje testerom vykonávať automatizované funkčné, regresné, súladové a záťažové testy na rôznych webových API. SOAPUI podporuje všetky štandardné protokoly a technológie na testovanie všetkých druhov API. SOAPUI rozhranie je jednoduché, ktoré umožňuje technickým aj netechnickým používateľom použitie bezproblémovo.

Podobne, aký je rozdiel medzi SoapUI a Soapui pro? API. Každý z týchto nástrojov okrem Secure má Pro verzií. The rozdiel medzi Pro a nie- Pro verzia je ako rozdiel medzi SoapUI Zadarmo a SoapUI Pro : a Pro verzia poskytuje viac funkcií, vytváranie testov je jednoduchšie Pro , atď.

Čo je v tejto súvislosti testovanie SOAP a REST API?

Existujú dve široké triedy webových služieb pre web API : MYDLO a ODPOČINOK . SOAP (Simple Object Access Protocol) je štandardný protokol definovaný štandardmi W3C na odosielanie a prijímanie požiadaviek a odpovedí webových služieb. ODPOČINOK (REpresentational State Transfer) je architektúra založená na webových štandardoch, ktorá používa

Čo je testovanie webových služieb pomocou SoapUI?

SoapUI je nástrojom pre testovanie webových služieb ; môžu to byť SOAP webové služby tiež RESTful webové služby alebo založené na HTTP služby . SoapUI je Open Source a úplne bezplatný nástroj s komerčným spoločníkom - SoapUI Pro- ktorý má ďalšie funkcie pre spoločnosti s kritickými úlohami webové služby.

Odporúča: