Ako nájdem svoje Oracle GUID?
Ako nájdem svoje Oracle GUID?

Video: Ako nájdem svoje Oracle GUID?

Video: Ako nájdem svoje Oracle GUID?
Video: Как использовать ICloud Drive на вашем Mac, iPhone и iPad - Понимание синхронизации ваших файлов! 2024, Smieť
Anonim

Funkciu SYS_GUID() môžete použiť na vygenerovanie a GUID vo vašom príkaze insert: vložte do mytable (guid_col, data) hodnoty (sys_guid(), 'xxx'); Preferovaný dátový typ na ukladanie GUID je RAW(16).

Podobne sa môžete opýtať, aký je rozdiel medzi UUID a GUID?

Univerzálne jedinečný identifikátor ( UUID ) sa v skutočnosti vzťahuje na jeden konkrétny variant a GUID , ktorý má niekoľko verzií; to znamená UUID sú podmnožinou GUID , aj keď veľmi veľký. Globálne jedinečný identifikátor ( GUID ) je identifikátor navrhnutý ako jedinečný odkaz.

Okrem toho, aký je účel jedinečného identifikátora Oracle? 2.6 Databáza Identifikátory pre Oracle Databáza. SID je a jedinečný identifikátor ktorý sa používa na odlíšenie tohto prípadu od iného Oracle Inštancie databázy, ktoré môžete vytvoriť neskôr a spustiť súbežne vo vašom systéme.

Čo je v tomto ohľade Sys_guid?

Definícia: V Oracle PL/SQL, SYS_GUID je vstavaná funkcia, ktorá vracia globálny jedinečný identifikátor (GUID) pre riadok v tabuľke. Neprijíma žiadne argumenty a vracia hodnotu RAW 16 bajtov. Všimnite si, že sa líši od ROWID. GUID je sekvencia znakov, ktoré majú byť globálne jedinečné.

Čo je UID v Oracle?

Definícia: The Oracle UID je pseudostĺpec obsahujúci číselnú hodnotu identifikujúcu aktuálneho používateľa. Volanie na UID () funkcia vráti ID číslo pre reláciu užívateľa, teda užívateľa, ktorý je práve prihlásený. Súvisiace odkazy: Oracle Rôzne funkcie: UID.

Odporúča: