Čo je to príkaz drop table?
Čo je to príkaz drop table?

Video: Čo je to príkaz drop table?

Video: Čo je to príkaz drop table?
Video: Baby Shark Dance | #babyshark Most Viewed Video | Animal Songs | PINKFONG Songs for Children 2024, Apríl
Anonim

SQL príkaz DROP TABLE sa používa na odstránenie a tabuľky definíciu a všetky údaje, indexy, spúšťače, obmedzenia a špecifikácie povolení tabuľky.

Jednoducho, čo robí príkaz drop table v SQL?

Príkaz SQL DROP TABLE je slúži na odstránenie tabuľky v databáze. Keď použijete SQL príkaz DROP TABLE odstrániť a tabuľky , databázový stroj vymaže všetky s ním spojené objekty tabuľky vrátane údajov, tabuľky štruktúru, indexy, obmedzenia, spúšťače a možno aj privilégiá.

Okrem toho, aký je účel príkazov IF drop? The POKLES TABLE vyhlásenie vymaže zadanú tabuľku a všetky s ňou spojené údaje z databázy. The AK Klauzula EXISTS umožňuje vyhlásenie dokonca uspieť ak zadané tabuľky neexistujú. Ak tabuľka neexistuje a vy ju nezahŕňate AK klauzula EXISTS, vyhlásenie vráti chybu.

Podobne sa môžete opýtať, ako vypustím tabuľku z databázy?

Komu pokles existujúci tabuľky , zadáte názov tabuľky po DROP TABLE doložka. Ak tabuľky to je bytie klesol neexistuje, databázy systém vyhlási chybu. Aby sa predišlo chybe pri odstránení neexistujúceho tabuľky , používame nepovinnú klauzulu IF EXISTS.

Aký je rozdiel medzi drop a delete?

VYMAZAŤ príkaz je príkaz jazyka manipulácie s údajmi, zatiaľ čo, POKLES je príkaz jazyka definície údajov. Bod, ktorý rozlišuje VYMAZAŤ a POKLES príkaz je taký VYMAZAŤ sa používa na odstránenie n-tic zo stola a POKLES sa používa na odstránenie celej schémy, tabuľky, domény alebo obmedzení z databázy.

Odporúča: