Obsah:

Koľko príkazov SQL sa používa?
Koľko príkazov SQL sa používa?

Video: Koľko príkazov SQL sa používa?

Video: Koľko príkazov SQL sa používa?
Video: Публичное собеседование: Junior Java Developer. Пример, как происходит защита проекта после курсов. 2024, Smieť
Anonim

V jazyku Data Manipulation Language (DML) máme štyri rôzne SQL príkazy , Vybrať, Vložiť, Aktualizovať a Vymazať. Vyberte vyhlásenie je použité na výber záznamov z tabuľky s podmienkou alebo bez nej.

Tiež viete, koľko typov príkazov SQL existuje?

Typ príkazov SQL sú rozdelené do piatich rôzne kategórie: Jazyk definície údajov (DDL), Jazyk manipulácie s údajmi (DML), Jazyk kontroly údajov (DCL), Kontrola transakcií Vyhlásenie (TCS), Kontrola relácie Vyhlásenia (SCS).

Aké sú základné príkazy SQL? SQL príkazy sú zoskupené do štyroch hlavný kategórie v závislosti od ich funkčnosti: Data Definition Language (DDL) – tieto SQL príkazy sa používajú na vytváranie, úpravu a odstraňovanie štruktúry databázových objektov. The príkazy sú CREATE, ALTER, DROP, RENAME a TRUNCATE.

Čo je teda SQL príkaz?

SQL (vyslovuje sa "ess-que-el") znamená Structured Query Language. SQL príkazy sa používajú na vykonávanie úloh, ako je aktualizácia údajov v databáze alebo načítanie údajov z databázy. Niektoré bežné systémy správy relačných databáz, ktoré používajú SQL sú: Oracle, Sybase, Microsoft SQL Server, Access, Ingres atď.

Aké sú dva typy príkazov v SQL?

Typy príkazov SQL

  • Príkazy DDL (Data Definition Language).
  • Príkazy jazyka manipulácie s údajmi (DML).
  • Kontrolné výkazy transakcií.
  • Kontrolné vyhlásenia relácie.
  • Vyhlásenie o kontrole systému.
  • Vložené príkazy SQL.

Odporúča: