Aký je rozdiel medzi RFID a GPS?
Aký je rozdiel medzi RFID a GPS?

Video: Aký je rozdiel medzi RFID a GPS?

Video: Aký je rozdiel medzi RFID a GPS?
Video: Как работают навигационные системы GPS и ГЛОНАСС 2024, Smieť
Anonim

GPS (čo znamená Global Positioning System) používa signálový procesor na príjem satelitných signálov s nízkou spotrebou energie a na výpočet polohy. Pasívne RFID (rádiofrekvenčná identifikácia) využíva čítačku, ktorá prenáša veľmi výkonný nízkofrekvenčný RF signál do an RFID nálepka.

V tejto súvislosti je možné sledovať RFID?

Jedným zo spôsobov, ako rýchlo zlepšiť správu majetku, je použitie rádiofrekvenčnej identifikácie ( RFID ) technológia automaticky trať tieto aktíva. An RFID aktíva sledovanie systém využíva elektromagnetické polia na prenos údajov z an RFID tag do čítačky.

Podobne, ako ďaleko môže RFID prenášať? Aj v rámci jedného druhu RFID , však tam môcť byť široká škála rozsahov čítania. Pasívna ultravysokofrekvenčná (UHF) ručná čítačka má dosah približne 10 stôp, zatiaľ čo model využívajúci fázovú anténu ovládateľnú lúčom môcť skúmať pasívne značky pri a vzdialenosť 600 stôp alebo viac.

Okrem toho, ako funguje sledovanie polohy RFID?

Aktívne RFID sledovanie polohy používa napájané štítky, ktoré obsahujú vnútornú batériu. Tento zdroj energie umožňuje značke vysielať silný, nepretržitý signál, že an RFID tracker a lokátor môže vyzdvihnúť. Väčšina RFID štítky majú batérie, ktoré môžu poskytovať energiu niekoľko týždňov alebo mesiacov, kým ich bude potrebné dobiť.

Čo je lepšie RFID alebo NFC?

RFID je najlepšie vhodné na sledovanie a lokalizáciu majetku v logistických funkciách. NFC znamená Near-FieldCommunication. NFC je tiež založený na RFID protokoly. Hlavný rozdiel k RFID je to a NFC zariadenie môže fungovať nielen ako čítačka, ale aj ako štítok (režim cardemulation).

Odporúča: