Prečo sa spoločnosť Amazon volá Amazon?
Prečo sa spoločnosť Amazon volá Amazon?

Video: Prečo sa spoločnosť Amazon volá Amazon?

Video: Prečo sa spoločnosť Amazon volá Amazon?
Video: Amazon Empire: The Rise and Reign of Jeff Bezos (full documentary) | FRONTLINE 2024, Smieť
Anonim

Bezos vybral meno Amazon prehliadaním slovníka; usadil sa Amazon “pretože to bolo miesto, ktoré bolo „exotické a iné“, presne ako si predstavoval pre svoj internetový podnik.

Tiež sa pýtate, ako sa Amazon nazýva Amazon?

Jeff Bezos založil spoločnosť ako "Cadabra" 5. júla 1994. Bezos zmenil názov na Amazon o rok neskôr po tom, čo právnik zle započul jeho pôvodný názov ako „mŕtvola“.

aký je účel Amazonu? Poslanie a vízia Amazon .com je: Našou víziou je byť spoločnosťou na svete, ktorá je najviac zameraná na zákazníkov; vybudovať miesto, kam môžu ľudia prísť nájsť a objaviť čokoľvek, čo by si chceli kúpiť online.

Prečo Amazon začal s knihami?

Rozhodol sa zavolať spoločnosť Cadabra, ale priatelia si mysleli, že to znie ako „mŕtvola“. Tak sa rozhodol pre Amazon , po najväčšej rieke sveta – myšlienkou je, že spoločnosť unesie mnohonásobne viac knihy než konvenčné obchody. Bezos predal svoju prvú kniha v júli 1995. Amazon .com (AMZN) je skutočne virtuálny.

Vlastní Google Amazon?

Top 7 spoločností vlastnených Amazon Amazon .com, Inc. (AMZN) je spoločnosť zaoberajúca sa elektronickým obchodom a cloud computingom so sídlom v Seattli, Washington. It je známa ako najväčšia internetová maloobchodná spoločnosť na svete. Spoločnosť tiež stavia a predáva svoje vlastné spotrebná elektronika ako napr Amazon Kindle a Amazon Echo.

Odporúča: