Obsah:

Ako môžem používať GDB v systéme Windows?
Ako môžem používať GDB v systéme Windows?

Video: Ako môžem používať GDB v systéme Windows?

Video: Ako môžem používať GDB v systéme Windows?
Video: How to Download and Install C Cpp Toolset ( gcc g++ gdb ) in Windows 11 using mingw-w64 and msys2 2024, Apríl
Anonim

Spustenie GDB

V okná príkazová konzola, napíšte arm-none-eabi- gdb a stlačte Enter. Môžete to urobiť z ľubovoľného adresára. Ak si nie ste istí, ako otvoriť Windows príkazová konzola, pozrite si časť Spustenie OpenOCD Windows . Môžete tiež spustiť GDB priamo od Bežať “v ponuke Štart.

Ako môžem použiť GDB?

Ako ladiť program C pomocou gdb v 6 jednoduchých krokoch

  1. Kompilujte program C s možnosťou ladenia -g. Kompilujte svoj program C s voľbou -g.
  2. Spustite gdb. Spustite ladiaci program C (gdb), ako je uvedené nižšie.
  3. Nastavte bod zlomu v programe C.
  4. Spustite program C v debuggeri gdb.
  5. Tlač hodnôt premenných v ladiacom nástroji gdb.
  6. Pokračujte, prekračujte a zadávajte – príkazy gdb.

ako zistím, či je nainštalovaný GDB? Nainštalujte GDB Môžeš skontrolujte, či je nainštalovaný GDB na vašom PC pomocou nasledujúceho príkazu. Ak GDB nie je nainštalovaný na vašom PC, Inštalácia pomocou správcu balíkov (apt, pacman, emerge atď.). GDB je súčasťou MinGW. Ak používate správcu balíkov Scoop v systéme Windows, GDB je nainštalovaný, keď vy Inštalácia gcc s lopatkou Inštalácia gcc.

Niekto sa môže tiež opýtať, ako nastavím GDB?

  1. Nainštalujte vopred vytvorené binárne súbory gdb z overených distribučných zdrojov. Gdb môžete nainštalovať na linuxovú distribúciu založenú na Debiane (napr. Ubuntu, Mint atď.) nasledujúcim príkazom. $ sudo apt-get aktualizácia.
  2. Stiahnite si zdrojový kód GDB, skompilujte ho a nainštalujte. Podľa nižšie uvedených krokov skompilujte GDB od začiatku a nainštalujte ho.

Čo je nástroj GDB?

GDB znamená GNU Project Debugger a je to výkonný nástroj na ladenie nástroj pre C (spolu s inými jazykmi ako C++). Pomáha vám hrabať sa vo vašich programoch C počas ich vykonávania a tiež vám umožňuje vidieť, čo sa presne stane, keď váš program zlyhá. Prejdite do príkazového riadka systému Linux a zadajte „ gdb ”.

Odporúča: