Aký je rozdiel medzi relačnými a nerelačnými databázami?
Aký je rozdiel medzi relačnými a nerelačnými databázami?

Video: Aký je rozdiel medzi relačnými a nerelačnými databázami?

Video: Aký je rozdiel medzi relačnými a nerelačnými databázami?
Video: Aký je rozdiel medzi thajskými, filipínskymi a našimi ženami | Santa Fe, Filipíny 2024, Marec
Anonim

Hlavný rozdiel medzi takto narábajú s údajmi. Relačné databázy sú štruktúrované. Nie - relačné databázy sú orientované na dokumenty. Toto takzvané ukladanie typu dokumentu umožňuje uloženie viacerých „kategórií“údajov v jednom konštrukte alebo dokumente.

Jednoducho, na čo sa používajú nerelačné databázy?

NoSQL (pôvodne odkazujúce na " nie SQL" alebo" nepríbuzný ") databázy poskytuje mechanizmus na ukladanie a získavanie údajov ktorý je modelovaný inými prostriedkami ako tabuľkovými vzťahmi používané v relačných databázach . NoSQL databázy sú čoraz viac použité v veľký údajov a webové aplikácie v reálnom čase.

na čo sú dobré relačné databázy? Relačné databázy použiť tabuľky na ukladanie informácií. Štandardné polia a záznamy sú reprezentované ako stĺpce (polia) a riadky (záznamy) v tabuľke. S relačná databáza môžete rýchlo porovnávať informácie kvôli usporiadaniu údajov v stĺpcoch.

Otázkou tiež je, čo znamená relačný v relačnej databáze?

A relačná databáza je súbor formálne popísaných tabuliek, z ktorých údajov môžu byť prístupné alebo znova zostavené mnohými rôznymi spôsobmi bez toho, aby ste museli reorganizovať databázy tabuľky. Štandardné používateľské a aplikačné programové rozhranie (API) a relačná databáza je Structured Query Language (SQL).

Prečo sa nazýva relačná databáza?

RDBMS je volal a relačná databáza systému, pretože údaje sú uložené v tabuľkách. Skutočný dôvod je kvôli niečomu nazývaný vzťahový algebra, ktorá má svoj názov podľa matematického konštruktu volal vzťah. V skutočnosti nemá žiadne zjavné alebo intuitívne spojenie so „vzťahmi“.

Odporúča: