Čo je server Samba v systéme Linux?
Čo je server Samba v systéme Linux?

Video: Čo je server Samba v systéme Linux?

Video: Čo je server Samba v systéme Linux?
Video: What is SAMBA Server | Complete Guide 2024, Apríl
Anonim

Linux Samba Server je jedným z výkonných serverov, ktorý vám pomáha zdieľať súbory a tlačiarne Windows -založené a iné operačné systémy. Ide o open-source implementáciu protokolov Server Message Block/Common Internet File System (SMB/CIFS).

Následne si možno položiť otázku, čo je to súborový server Samba?

Samba je softvérový balík s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý beží na platformách založených na Unix/Linux, ale dokáže komunikovať s klientmi Windows ako natívna aplikácia. Takže Samba je schopná poskytovať túto službu využitím spoločného internetu Súbor systém (CIFS).

Okrem toho, ako sa pripojím k serveru Samba v systéme Linux? Otvorte Nautilus a prejdite na Súbor -> Pripojte sa do Server . V zozname vyberte „Zdieľanie systému Windows“a zadajte server vaše meno alebo IP adresa Samba server . Môžete tiež kliknúť na tlačidlo „Prehľadávať sieť“a vyhľadať priečinok „Sieť Windows“. server manuálne.

Okrem toho, aký je podiel Samby v Linuxe?

Samba je neuveriteľne výkonný nástroj, ktorý vám umožňuje vytvárať bezproblémové zdieľanie súborov a tlačiarní pre klientov SMB/CIFS zo servera/pracovného počítača Linux. Pomocou Samby môžete dokonca pripojiť tento počítač so systémom Linux k a Windows doména.

Ako funguje server Samba?

Samba umožňuje zdieľanie súborov a tlače medzi počítačmi so systémom Microsoft Windows a počítačmi so systémom Unix. Ide o implementáciu desiatok služieb a tucta protokolov vrátane: NetBIOS cez TCP/IP (NBT) SMB (v niektorých verziách známy ako CIFS)

Odporúča: