Čo je interný disk SSD?
Čo je interný disk SSD?

Video: Čo je interný disk SSD?

Video: Čo je interný disk SSD?
Video: How do SSDs Work? | How does your Smartphone store data? | Insanely Complex Nanoscopic Structures! 2024, Marec
Anonim

Znamenať " Solid State Drive "An SSD isatyp veľkokapacitného pamäťového zariadenia podobného pevnému disku riadiť (HDD). Podporuje čítanie a zápis údajov a uchováva uložené údaje v trvalom stave štát aj bez sily. Interné SSD sa pripájajú k počítaču ako ahard riadiť pomocou štandardných pripojení IDE alebo SATA.

Tiež viete, čo je lepšie SSD alebo HDD?

Vo svojej najjednoduchšej forme, an SSD je flashové úložisko a nemá žiadne pohyblivé časti. SSD skladovanie je veľa rýchlejšie než jeho HDD ekvivalent. HDD úložný priestor je vyrobený z magnetickej pásky a má vo vnútri mechanické časti. Sú väčšie ako SSD disky a oveľa pomalšie na čítanie a zápis.

Aké sú vlastnosti pevného disku? Bez pohyblivých častí SSD nemajú žiadne rotujúce platne, pohyblivé hlavy na čítanie/zápis ani žiadne iné pohyblivé časti spoločné pre tradičné mechanické ťažké disky. Namiesto toho sú údaje uložené v integrovaných obvodoch SSD je pevný - štát dizajn znamená, že sa nemusíte obávať straty údajov v dôsledku zlyhania platne alebo mechanického zlyhania.

Navyše, aké je použitie SSD v notebooku?

SSD disky Stojí za to. Pokiaľ ide o celkový výkon, a notebookov Úložná jednotka je nekonečne dôležitejšia ako ostatné komponenty, ako napríklad jej CPU, RAM a grafický čip. Keď spúšťate počítač, otvárate aplikácie a prepínate medzi úlohami, váš procesor klepe prstami a čaká na načítanie údajov z disku.

Aká je životnosť SSD?

Záruka pre menovaného SSD je desať rokov. Disky TLC sa tiež nemusia skrývať. 1TB model Samsung850 EVOseries, ktorý je vybavený lacným typom úložiska TLC, môže očakávať dĺžka života 114 rokov.

Odporúča: