Prečo sú potrebné dátové obchody?
Prečo sú potrebné dátové obchody?

Video: Prečo sú potrebné dátové obchody?

Video: Prečo sú potrebné dátové obchody?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Apríl
Anonim

Dátové trhy umožňujú používateľom získať informácie pre jednotlivé oddelenia alebo predmety, čím sa skráti čas odozvy používateľa. Pretože dátové trhy špecifický pre katalóg údajov , oni často vyžadovať menej priestoru ako podnik údajov sklady, čím sa zjednodušuje ich vyhľadávanie a prevádzka je lacnejšia.

Prečo teda potrebujeme dátový obchod?

Poskytuje jednoduchý prístup k často požadovaným údajov . Data Mart sú jednoduchšie na implementáciu v porovnaní s firemným Datawarehouse. Zároveň náklady na realizáciu Data Mart je určite nižšia v porovnaní s implementáciou plnej údajov sklad.

Podobne, čo je dátový trh s príkladom? A data mart je jednoduchá časť údajov sklad, ktorý dodáva jeden funkčný údajov nastaviť. Dátové trhy môžu existovať pre hlavné oblasti podnikania, ale iné marts môžu byť navrhnuté pre konkrétne produkty. Príklady zahŕňajú sezónne produkty, trávnik a záhradu alebo hračky.

Čo je teda dátový trh a jeho výhody?

Výhody používania dátového trhu: Zlepšuje čas odozvy koncových používateľov tým, že používateľom umožňuje prístup k špecifickému typu údajov, ktoré potrebujú. Zhustená a viac zameraná verzia dátového skladu. Každý je venovaný konkrétnej jednotke alebo funkcii. Nižšia náklady ako implementácia úplného dátového skladu.

Aký je rozdiel medzi dátovým skladom a dátovým trhom?

Obaja Dátový sklad a Data Mart sa používajú na skladovanie údajov . Hlavný rozdiel medzi dátovým skladom a Data Mart je to, Dátový sklad je typ databázy, ktorá je údajov -orientovaný v prírody. zatiaľ čo, Data Mart je typ databázy, ktorá je projektovo orientovaná v prírody. Dátový sklad je model zhora nadol.

Odporúča: