Aký je rozdiel medzi induktívnym argumentom a deduktívnym argumentom?
Aký je rozdiel medzi induktívnym argumentom a deduktívnym argumentom?

Video: Aký je rozdiel medzi induktívnym argumentom a deduktívnym argumentom?

Video: Aký je rozdiel medzi induktívnym argumentom a deduktívnym argumentom?
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, Apríl
Anonim

Deduktívne argumenty mať nenapadnuteľné závery za predpokladu, že všetky predpoklady sú pravdivé, ale induktívne argumenty jednoducho majú určitú mieru pravdepodobnosti, že argument je pravdivé, založené na sile argument a dôkazy na jeho podporu.

Okrem toho, aký je príklad induktívneho argumentu?

An príklad z indukčné Logika znie: "Mince, ktoré som vytiahol z vrecka, je cent. Preto sú všetky mince vo vrecku centy." Aj keď sú všetky predpoklady vo vyhlásení pravdivé, induktívne uvažovanie umožňuje, aby bol záver nepravdivý. Tu je príklad : „Harold je starý otec.

Aký je tiež rozdiel medzi induktívnou a deduktívnou metódou? Hlavný rozdiel medzi indukciou a dedukciou prístupom k výskumu je, že zatiaľ čo a deduktívny prístup je zameraná a testovacia teória, an induktívny prístup sa zaoberá generovaním novej teórie vychádzajúcej z údajov. Cieľom je vytvoriť novú teóriu založenú na údajoch.

Navyše, čo je platný deduktívny argument?

Platnosť a Zdravie. A deduktívny argument vraj je platné vtedy a len vtedy, ak má formu, ktorá znemožňuje, aby premisy boli pravdivé a záver napriek tomu bol nepravdivý. V opačnom prípade a deduktívny argument je vraj neplatná.

Ako identifikujete induktívne a deduktívne argumenty?

Ak sa argumentujúci domnieva, že pravdivosť premís rozhodne potvrdzuje pravdivosť záveru, potom argument je deduktívne . Ak sa argumentujúci domnieva, že pravdivosť predpokladov poskytuje len dobré dôvody domnievať sa, že záver je pravdepodobne pravdivý, potom argument je indukčné.

Odporúča: