Čo je to jednoduchý predikát?
Čo je to jednoduchý predikát?

Video: Čo je to jednoduchý predikát?

Video: Čo je to jednoduchý predikát?
Video: Úvod do teoretické informatiky - přednáška 4: predikátová logika (úvod) 2024, Smieť
Anonim

The jednoduchý predikát je hlavné sloveso v predikát to hovorí, čo subjekt robí. príklad: Môj otec opravil sušičku. Prečítajte si každú vetu. Nakreslite čiaru pod úplným predikát.

Podobne, ako nájdete jednoduchý predikát?

A jednoduchý predikát je jednoducho hlavné sloveso. Každá veta musí mať hlavné sloveso a najjednoduchší spôsob Nájsť je to hľadať slovo, ktoré ukazuje akciu. Ak vo vete nie je žiadne akčné sloveso, potom the jednoduchý predikát bude sloveso „stav bytia“.

Následne je otázkou, aký je príklad predikátu? Príklady z Predikát Prídavné mená. Vo vete „Stena je fialová“je predmetom „stena“. predikát prídavné meno je „fialové“a spojovacie sloveso je „je“. Je to teda predmet, sloveso a predikát prídavné meno. Dosť bolo rečí o tom!

Jednoducho, aký je príklad jednoduchého predikátu vo vete?

A jednoduchý predikát je hlavné sloveso alebo slovesná fráza a veta to hovorí, čo subjekt robí. Neobsahuje žiadne modifikátory v veta . Príklady jednoduchých predikátov : Kráčal som.

Čo je jednoduchý podmet a jednoduchý predikátový príklad?

Niekedy, jednoduchý predmet je tiež úplný predmet . Príklad : Väčšina vtákov | moct lietat. Príklad : Oni | môžu lietať, pretože majú krídla. The jednoduchý predikát je kompletný sloveso v rámci úplný predikát.

Odporúča: