Aký je rozsah v oauth2?
Aký je rozsah v oauth2?

Video: Aký je rozsah v oauth2?

Video: Aký je rozsah v oauth2?
Video: Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) 2024, Apríl
Anonim

Rozsah je mechanizmus v OAuth 2.0 na obmedzenie prístupu aplikácie k používateľskému účtu. Aplikácia môže požadovať jeden alebo viac rozsahy , tieto informácie sa potom zobrazia používateľovi na obrazovke súhlasu a prístupový token vydaný aplikácii bude obmedzený na rozsahy udelené.

Tiež vedieť, čo je rozsah v API?

Rozsahy . Všetci klienti OAuth 2.0 a prístupové tokeny majú a rozsah . The rozsah obmedzuje koncové body, ku ktorým má klient prístup, a to, či má klient ku koncovému bodu prístup na čítanie alebo zápis. Rozsahy sú definované v Merchant Center alebo s API klientsky koncový bod pre jeden projekt pri vytváraní API zákazník.

Okrem vyššie uvedeného, ako môžem použiť protokol OAuth2? Na vysokej úrovni budete postupovať podľa štyroch krokov:

  1. Získajte poverenia OAuth 2.0 z konzoly Google API.
  2. Získajte prístupový token z autorizačného servera Google.
  3. Odošlite prístupový token do rozhrania API.
  4. V prípade potreby obnovte prístupový token.

Týmto spôsobom, čo je rozsah OpenID?

OpenID Pripojiť (OIDC) rozsahy sú používané aplikáciou počas overovania na autorizáciu prístupu k detailom používateľa, ako je meno a obrázok. Každý rozsah vracia množinu užívateľských atribútov, ktoré sa nazývajú nároky. The rozsahy aplikácia by mala požadovať v závislosti od toho, ktoré užívateľské atribúty aplikácia potrebuje.

Používa OAuth2 JWT?

Zatiaľ čo OAuth2 je autorizačný rámec, kde má všeobecné postupy a nastavenia definované rámcom. OAuth 2.0 definuje protokol a JWT definuje formát tokenu. OAuth môže použitie buď JWT ako formát tokenu alebo prístupový token, ktorý je nosným tokenom. OpenID pripojiť väčšinou použite JWT ako formát tokenu.

Odporúča: