Ako používate ETL dáta?
Ako používate ETL dáta?

Video: Ako používate ETL dáta?

Video: Ako používate ETL dáta?
Video: Штукатурка стен - самое полное видео! Переделка хрущевки от А до Я. #5 2024, Apríl
Anonim

Tradičné ETL proces

a ETL proces: extrahovať, transformovať a načítať. Potom analyzujte. Výpis zo zdrojov, ktoré riadia vaše podnikanie. Údaje sa získava z online databáz spracovania transakcií (OLTP), ktoré sú dnes bežnejšie známe len ako „transakčné databázy“, a iných údajov zdrojov.

Otázkou tiež je, čo je ETL a ako funguje?

ETL je skratka pre extrahovať, transformovať, načítať, tri databázové funkcie, ktoré sú spojené do jedného nástroja na vytiahnutie údajov z jednej databázy a ich umiestnenie do inej databázy. Extrakt je proces čítania údajov z databázy. Transformácia prebieha pomocou pravidiel alebo vyhľadávacích tabuliek alebo kombináciou údajov s inými údajmi.

Tiež viete, čo je ETL v dátovom sklade? ETL je proces v Skladovanie údajov a znamená extrahovať, transformovať a načítať. Je to proces, pri ktorom sa an ETL nástroj extrahuje údajov z rôznych údajov zdrojových systémov, pretransformuje ho v pracovnej oblasti a nakoniec ho načíta do Dátový sklad systém.

Podobne sa kladie otázka, čo je príklad procesu ETL?

ETL v Dátových skladoch: Najbežnejšie príklad z ETL je ETL sa používa v Dátových skladoch. Jeho zdroje údajov môžu byť odlišné. Používateľ potrebuje získať údaje z viacerých heterogénnych systémov a načítať ich do jedného cieľového systému, ktorý sa tiež nazýva dátový sklad.

Aké sú rôzne zdroje údajov pre systém ETL?

Väčšina ETL systémy kombinovať údajov od viacnásobné zdroj systémov , každý má svoje údajov organizácia a formát – vrátane relačných databáz, nerelačných databáz, XML, JSON, CSV súborov atď. Úspešná extrakcia konvertuje údajov do jedného formátu pre štandardizované spracovanie.

Odporúča: