Čo je pripojenie OLE DB?
Čo je pripojenie OLE DB?

Video: Čo je pripojenie OLE DB?

Video: Čo je pripojenie OLE DB?
Video: Я вернул его домой. Немецкая овчарка по имени Дом 2024, Smieť
Anonim

OLE DB (Prepojenie a vkladanie objektov, Databáza , niekedy písaný ako OLEDB alebo OLE - DB ), API navrhnuté spoločnosťou Microsoft, umožňuje prístup k údajom z rôznych zdrojov jednotným spôsobom.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je ovládač OLE DB?

The Ovládač OLE DB pre SQL Server je samostatné aplikačné programové rozhranie pre prístup k dátam (API), ktoré sa používa na OLE DB , ktorý bol predstavený v SQL Server 2005 (9. Ovládač OLE DB pre SQL Server dodáva SQL OLE DB ovládač v jednej dynamickej knižnici (DLL).

Prečo používame pripojenie Oledb? An OleDbConnection objekt predstavuje unikát spojenie na zdroj údajov. S databázovým systémom klient/server je to ekvivalent siete spojenie na server. V závislosti od funkcionality podporovanej natívou OLE DB poskytovateľa, niektoré metódy alebo vlastnosti an OleDbConnection objekt nemusí byť dostupný.

Podobne sa ľudia pýtajú, čo je OLE DB a ODBC?

Technicky vzaté, ODBC (Open Database Connectivity) je navrhnutý tak, aby poskytoval prístup predovšetkým k údajom SQL v prostredí s viacerými platformami. OLE DB (Object Linking and Embedding Database) je navrhnutá tak, aby poskytovala prístup ku všetkým typom údajov v OLE Prostredie Component Object Model (COM).

Ako nájdem svojho poskytovateľa OLE DB?

Každý poskytovateľa má GUID priradený k svojej triede. Ak chcete nájsť sprievodcu, otvorte regedit a vyhľadajte v registri súbor poskytovateľa názov. Hľadajte napríklad „Microsoft Jet 4.0 Poskytovateľ OLE DB Keď ho nájdete, skopírujte kľúč (hodnotu GUID) a použite ho pri vyhľadávaní v registri vo svojej aplikácii.

Odporúča: