Čo je PGA v Oracle?
Čo je PGA v Oracle?

Video: Čo je PGA v Oracle?

Video: Čo je PGA v Oracle?
Video: Scala 3. OpenJDK vs Oracle JDK. Марсоход Чжужун и CopterPack. [MJC News #7] #ityoutubersru 2024, Smieť
Anonim

Globálna oblasť programu ( PGA ) je oblasť súkromnej pamäte, ktorá obsahuje údaje a riadiace informácie pre proces servera. Oracle Databáza číta a zapisuje informácie do PGA v mene procesu servera. Príkladom takejto informácie je oblasť spustenia kurzora.

Na čo sa teda PGA používa v Oracle?

Globálna oblasť programu ( PGA ) je oblasť pamäte, ktorá obsahuje údaje a riadiace informácie pre proces servera. Je to oblasť nezdieľanej pamäte vytvorená spoločnosťou Oracle keď sa spustí proces servera. Prístup k PGA je exkluzívny pre tento serverový proces a číta ho a zapisuje iba Oracle kódex konajúci v jej mene.

Tiež, čo je SGA v Oracle? V systémoch správy databáz vyvinutých spoločnosťou Oracle Corporation, globálna oblasť systému ( SGA ) tvorí časť systémovej pamäte (RAM), ktorú zdieľajú všetky procesy patriace do jedného Oracle inštancia databázy. The SGA obsahuje všetky informácie potrebné pre operáciu inštancie.

Okrem toho, čo je PGA a SGA v Oracle?

Základné štruktúry pamäte SGA je skupina štruktúr zdieľanej pamäte, tzv SGA komponenty, ktoré obsahujú údaje a riadiace informácie pre jeden Oracle Inštancia databázy. A PGA je oblasť nezdieľanej pamäte, ktorá obsahuje údaje a riadiace informácie výlučne na použitie Oracle proces.

Čo je Pga_aggregate_target?

PGA_AGGREGATE_TARGET je inicializačný parameter databázy a riadi celkové množstvo vykonávacej pamäte, ktorú môže Oracle prideliť pre globálnu oblasť procesov (PGA) PGA_AGGREGATE_TARGET = (TOTAL_MEM * 80 %) * 50 % Celková pamäť sa tu vzťahuje na celkovú pamäť dostupnú v systéme.

Odporúča: