Aký je rozdiel medzi Pragma Exception_init a Raise_application_error?
Aký je rozdiel medzi Pragma Exception_init a Raise_application_error?

Video: Aký je rozdiel medzi Pragma Exception_init a Raise_application_error?

Video: Aký je rozdiel medzi Pragma Exception_init a Raise_application_error?
Video: CS50 2013 - Week 9 2024, Marec
Anonim

pragma výnimka init zmení chybu Oracle na pomenovanú výnimku. Ak operácia databázy vyvolá „zaneprázdnený zdroj“ORA-00054, museli by ste kódovať:. Zvýšiť_chybu_aplikácie sa používa na VYHLÁSENIE chyby - výnimka_init sa používa na riešenie chýb (myslím, že by ste mohli povedať, že sú protiklady v spôsobom).

Čo je potom Pragma Exception_init?

EXCEPTION_INIT Pragma . The pragma EXCEPTION_INIT spája názov výnimky s číslom chyby Oracle. Môžete zachytiť akúkoľvek chybu ORA a napísať pre ňu špecifickú obsluhu namiesto použitia obsluhy OTHERS. Používateľom definovaná výnimka deklarovaná v rámci aktuálneho rozsahu.

Tiež, aký je rozdiel medzi zvýšením a zvýšením aplikácie? RAISE_APPLICATION_ERROR je štandardná vstavaná procedúra spoločnosti Oracle, ktorá zvyšuje an chyba s číslom a používateľom zrozumiteľné chyba správu. To pomáha používateľovi pracovať na rozlíšení chyba tým najexkluzívnejším a najsprávnejším spôsobom. Zvýšiť_chybu_aplikácie relácie aplikácie špecifické chyba správu. Nemôžete znova- zvýšiť to.

Len tak, čo je Raise_application_error?

Odpovedať raise_application_error je v skutočnosti procedúra definovaná spoločnosťou Oracle, ktorá umožňuje vývojárovi vyvolať výnimku a priradiť k procedúre číslo chyby a správu. Oracle poskytuje raise_application_error postup, ktorý vám umožní zvýšiť vlastné čísla chýb vo vašich aplikáciách.

Aké sú typy výnimiek Pragma?

5 typy z Pragma smernice dostupné v Oracle sú uvedené nižšie: PRAGMA EXCEPTION_INIT : Táto smernica viaže používateľa definovaného výnimkou na konkrétne číslo chyby. PRAGMA INLINE: (Zavedené v Oracle 11g) Táto smernica špecifikuje, že volanie podprogramu buď je alebo nemá byť vložené.

Odporúča: