Aký je rozdiel medzi RMAN a exportnou zálohou?
Aký je rozdiel medzi RMAN a exportnou zálohou?

Video: Aký je rozdiel medzi RMAN a exportnou zálohou?

Video: Aký je rozdiel medzi RMAN a exportnou zálohou?
Video: Why Florida Abandoned the Sea Domes 2024, Apríl
Anonim

An RMAN záloha je fyzická zálohovanie a dátovú pumpu zálohovanie je logické zálohovanie . Výpis databázy pomocou expdp je 1-krát export jednej alebo viacerých databázových schém. Zálohuje DDL (štruktúry tabuliek, pohľady, synonymá, uložené procedúry, balíky atď.), plus údaje.

Tiež viete, aký je rozdiel medzi zálohovaním a obnovením?

Rozdiely . A zálohovanie nie je automatické, zatiaľ čo obnoviť bod vytvára automaticky váš počítač. tiež v zálohe , nachádzajú sa kópie súborov v an externé umiestnenie mimo vášho počítača, pričom a obnoviť sa vykonáva interne vo vašom počítači.

Po druhé, aký je rozdiel medzi tradičným exportom a Datapumpom? Rozdiel medzi tradičným exportom a Datapump Datapump pracuje so skupinou súborov nazývaných sady súborov výpisov. Však normálne export pracuje s jedným súborom. Datapumpa prístup k súborom v server (pomocou adresárov ORACLE). Tradičný export môže pristupovať k súborom na klientovi aj na serveri (nepoužívať adresáre ORACLE).

Čo je potom záloha exportu v Oracle?

Oracle Backup Typy Vývoz sú logické databázy zálohy ktoré extrahujú logické definície a údaje z databázy do súboru. Exportujte zálohy sú multiplatformové a možno ich jednoducho presúvať z jedného operačného systému na druhý.

Čo je Expdp a Impdp?

Datapump expdp / impdp užitočnosť. ORACLE poskytuje dva externé nástroje na prenos databázových objektov z jednej databázy do inej databázy. Potom od 10g zaviedli ORACLE dátová pumpa ( expdp / impdp ) ako vylepšenie tradičnej exportnej užitočnosti.

Odporúča: