Aký je rozdiel medzi službou a AsyncTask v systéme Android?
Aký je rozdiel medzi službou a AsyncTask v systéme Android?

Video: Aký je rozdiel medzi službou a AsyncTask v systéme Android?

Video: Aký je rozdiel medzi službou a AsyncTask v systéme Android?
Video: Explained - Android AsyncTask 2024, Smieť
Anonim

AsyncTask s sú navrhnuté pre jednorazové časovo náročné úlohy, ktoré nemožno spustiť vo vlákne používateľského rozhrania. Bežným príkladom je načítanie/spracovanie údajov po stlačení tlačidla. servis s sú navrhnuté tak, aby bežali nepretržite v pozadie. Tiež, ako už povedal Sherif, služby nemusia nevyhnutne vychádzať z vlákna používateľského rozhrania.

Vzhľadom na to, aký je rozdiel medzi vláknom a AsyncTask v systéme Android?

Všetky ostatné odpovede tu nie sú úplné, existuje veľké množstvo rozdiel medzi AsyncTask a Niť , t.j. Niť možno spustiť z akéhokoľvek niť , main(UI) alebo background; ale AsyncTask musí byť spúšťaný z hlavného niť.

Aký je tiež rozdiel medzi službou a IntentService v systéme Android? servis trieda používa hlavné vlákno aplikácie, zatiaľ čo IntentService vytvorí pracovné vlákno a použije toto vlákno na spustenie služby . IntentService vytvorí front, ktorý postupuje jeden zámer po druhom do onHandleIntent(). IntentService implementuje onStartCommand(), ktorý posiela Intent do frontu a onHandleIntent().

Aký je v tejto súvislosti rozdiel medzi vláknom a službou v systéme Android?

Skrátka to hlavné rozdiel medzi službou a Niť je to, servis beží na hlavnom (UI) niť a Niť runy samé o sebe niť . Ak používame servis pri dlhých úlohách môže spôsobiť zablokovanie hlavného používateľského rozhrania Niť.

Čo je to AsyncTask v systéme Android?

AsyncTask . Android definuje AsyncTask ako „trieda, ktorá rozširuje triedu Object, aby umožnila krátkym operáciám bežať asynchrónne na pozadí“. s „ doInBackground “a „ onPostExecute ,” Async môže spúšťať úlohy asynchrónne na nových vláknach. Použitie asynchrónnych úloh: Výsledok, výsledky výpočtu na pozadí.

Odporúča: