Odstraňuje ClamAV vírusy?
Odstraňuje ClamAV vírusy?

Video: Odstraňuje ClamAV vírusy?

Video: Odstraňuje ClamAV vírusy?
Video: ClamAV - Anti-Virus for Linux - Is It Necessary? 2024, Smieť
Anonim

2 odpovede. Môžete použiť clamscan s možnosťou -- odstrániť automaticky odstrániť všetky infikované súbory v naskenovanom priečinku. Ďalšou možnosťou je presunúť infikované súbory do iného priečinka pomocou voľby --move=FOLDER, takže môžete neskôr skontrolovať, ktoré súbory z nich nemusia byť infikované alebo vírus.

Tiež detekuje ClamAV vírus Windows?

Clam AntiVirus ( ClamAV ) je bezplatný softvér, multiplatformový a open source antivírusový softvér, ktorý dokáže odhaliť mnoho typov škodlivého softvéru, vrátane vírusy . Jedným z jeho hlavných použití je na poštových serveroch ako e-mail na strane servera vírus skener.

Tiež Linux Mint dostáva vírusy? Málo Linuxové vírusy Exist in the Wild S týmto vedomím pomocou antivírusového programu v systéme Windows je dôležitá vrstva ochrany. Bez ohľadu na to, Linux malvér nie je všade na internete ako malvér Windows je . Pomocou antivírusu je úplne zbytočné pre desktop Linux používateľov.

Jednoducho, mám dať infikované súbory do karantény alebo odstrániť?

A v karanténe vírus je pritom úplne neškodný karanténa . Nedá sa spustiť a je dobre ukrytý. Ľudská prirodzenosť by to samozrejme uprednostnila úplne mimo priestorov, hneď ako si budete istí, že to nie je a súbor váš počítač potrebuje - vymazať !

Beží ClamAV na pozadí?

Pri prvom použití ClamAV , mali by ste aktualizovať svoju vírusovú databázu. Aktualizácia databázy beží ako službu v pozadie štandardne, takže nebudete musieť robiť ešte raz toto. Len opustite službu beh.

Odporúča: