Prečo je hlavná metóda v Java Geeksforgeeks statická?
Prečo je hlavná metóda v Java Geeksforgeeks statická?

Video: Prečo je hlavná metóda v Java Geeksforgeeks statická?

Video: Prečo je hlavná metóda v Java Geeksforgeeks statická?
Video: Как писать аспекты с помощью Spring AOP [Путь к Spring AOP — Часть 1] 2024, Smieť
Anonim

Hlavná () metóda : The Hlavná () metóda , v Java , je vstupným bodom pre JVM( Java virtuálny stroj) do java program. teda statické metódy a k premenným je možné priamo pristupovať pomocou triedy, čo znamená, že nie je potrebné vytvárať objekty na prístup statické metódy alebo premenné.

Ďalej, prečo je hlavná metóda v Jave statická?

Java programu hlavná metóda musí byť vyhlásené statické pretože kľúčové slovo statické umožňuje Hlavná byť volaný bez vytvorenia objektu triedy, v ktorej je hlavná metóda je definovaný. V tomto prípade, Hlavná musí byť deklarovaný ako public, pretože pri spustení programu musí byť volaný kódom mimo svojej triedy.

Podobne, čo znamená statický v jazyku Java? Odpoveď. The statické kľúčové slovo označuje, že k členskej premennej alebo metóde je možné pristupovať bez toho, aby bolo potrebné vytvoriť inštanciu triedy, do ktorej patrí. Zjednodušene povedané, to znamená že môžete volať metódu, aj keď ste nikdy nevytvorili objekt, ku ktorému patrí!

Následne je otázkou, aké je použitie statickej metódy v Jave?

Statická metóda v Jave patrí do triedy a nie do jej inštancií. A statická metóda má prístup len statické len premenné triedy a vyvolať statické metódy triedy. zvyčajne statické metódy sú úžitkové metódy že chceme byť vystavení použité inými triedami bez potreby vytvorenia inštancie.

Čo sa stane, ak odstránim statický náboj z hlavnej metódy?

Kedy spustí sa runtime java, nie je prítomný žiadny objekt triedy. Ak a hlavná metóda nebude statické , JVM by to nemohol zavolať, pretože neexistuje žiadny objekt triedy. Pozrime sa čo sa stane, keď odstránime statický náboj z javy hlavná metóda.

Odporúča: