Obsah:

Čo je klaster Dataproc?
Čo je klaster Dataproc?

Video: Čo je klaster Dataproc?

Video: Čo je klaster Dataproc?
Video: Run Spark and Hadoop Faster with Cloud Dataproc | Google Cloud Labs 2024, Smieť
Anonim

Dataproc je spravovaná služba Spark and Hadoop, ktorá vám umožňuje využívať výhody open source dátových nástrojov na dávkové spracovanie, dopytovanie, streamovanie a strojové učenie. Dataproc automatizácia vám pomôže vytvoriť klastre rýchlo, jednoducho ich spravujte a otáčaním ušetríte peniaze klastre vypnuté, keď ich nepotrebujete.

Podobne sa ľudia pýtajú, čo je Dataproc v GCP?

Google Cloud Dataproc je riadená služba na spracovanie veľkých dátových množín, ako sú tie, ktoré sa používajú v iniciatívach veľkých dát. Dataproc je súčasťou platformy Google Cloud Platform, verejnej cloudovej ponuky spoločnosti Google. The Dataproc Služba umožňuje používateľom vytvárať riadené klastre, ktoré sa môžu škálovať od troch do stoviek uzlov.

Okrem toho, ktorý príkaz sa používa na správu a vytváranie klastrov a úloh Google Cloud Dataproc? Môžeš použitie a Cloud SDK gcloud príkaz -čiarový nástroj alebo Dataproc REST API na automatizáciu zvládanie a pracovný postup klastre a pracovné miesta.

Tiež viete, čo je cloudový klaster Google?

In Google Kubernetes Engine (GKE), a zhluk pozostáva aspoň z jedného zhluk hlavné a viacnásobné pracovné stroje nazývané uzly. A zhluk je základom GKE: všetky objekty Kubernetes, ktoré predstavujú vaše kontajnerizované aplikácie, bežia nad a zhluk.

Ako vytvorím cloudový klaster Google?

Použitie konkrétnej verzie:

  1. Navštívte ponuku Google Kubernetes Engine v Cloud Console.
  2. Kliknite na položku Vytvoriť klaster.
  3. Vyberte štandardnú šablónu klastra alebo vyberte vhodnú šablónu pre vaše pracovné zaťaženie.
  4. Vyberte verziu klastra výberom jednej z nasledujúcich možností:
  5. V prípade potreby upravte šablónu.
  6. Kliknite na Vytvoriť.

Odporúča: