Obsah:

Ako funguje menný server?
Ako funguje menný server?

Video: Ako funguje menný server?

Video: Ako funguje menný server?
Video: Как работает DNS сервер (Система доменных имён) 2024, Smieť
Anonim

Namiesto toho sa len pripojíte cez doménu menný server , tiež nazývaný DNS server alebo menný server , ktorá spravuje rozsiahlu databázu, ktorá mapuje doménu mená toIP adresy. Či už pristupujete na webovú stránku alebo posielate e-maily, váš počítač používa DNS server vyhľadať doménu názov sa pokúšate získať prístup.

Čo takto robí menný server?

Najdôležitejšia funkcia DNS servery je preklad (rozlíšenie) ľudsky zapamätateľnej domény mená a názvy hostiteľov do zodpovedajúcich číselných adries internetového protokolu (IP), druhý princíp názov priestor internetu, ktorý sa používa na identifikáciu a lokalizáciu počítačových systémov a zdrojov na internete.

Po druhé, je menný server serverom DNS? Nič také ako doména neexistuje NameServer . DNS znamená Doména názov Systém, ktorý je jednoducho hierarchiou Menné servery ktorý má v úmysle preložiť hostiteľa mená do IP adries v globálnom meradle. Smerovač má menné servery 8.8.4.4 a 8.8.8.8, známy ako Google DNS , tiež cache.

Následne si možno položiť otázku, ako funguje DNS krok za krokom?

Pozrime sa na tento proces do hĺbky:

  1. Krok 1: Vyžiadajte si informácie.
  2. Krok 2: Opýtajte sa rekurzívnych serverov DNS.
  3. Krok 3: Opýtajte sa koreňových názvových serverov.
  4. Krok 4: Opýtajte sa názvových serverov TLD.
  5. Krok 5: Opýtajte sa autoritatívnych serverov DNS.
  6. Krok 6: Obnovte záznam.
  7. Krok 7: Prijmite odpoveď.

Ako sa server DNS používa na prístup na webovú stránku?

Doménové meno servery ( DNS ) sú internetovým ekvivalentom telefónneho zoznamu. Udržiavajú adresár názvov domén a prekladajú ich na adresy internetového protokolu (IP). Je to potrebné, pretože hoci sú názvy domén pre ľudí ľahko zapamätateľné, počítače alebo stroje, prístup k webovým stránkam na základe IP adries.

Odporúča: