Je Hadoop programovací jazyk?
Je Hadoop programovací jazyk?

Video: Je Hadoop programovací jazyk?

Video: Je Hadoop programovací jazyk?
Video: Hadoop In 5 Minutes | What Is Hadoop? | Introduction To Hadoop | Hadoop Explained |Simplilearn 2024, Septembra
Anonim

Hadoop nie je a programovací jazyk . Hadoop [ktorý zahŕňa systém distribuovaných súborov [HDFS] a procesor na spracovanie [Map reduction/YARN] a jeho ekosystém sú súborom nástrojov, ktoré mu pomáhajú pri spracovaní veľkých údajov. Pracovať ďalej Hadoop , potrebovali ste základnú Javu a nejaké základné porozumenie Computerscience.

Je teda Hadoop kódovaním?

Apache Hadoop je open source framework, teda jeho kód môže byť ľubovoľný bezplatne upravený podľa obchodných požiadaviek. Veľké dáta sú uložené v HDFS - Hadoop Distribuovaný súborový systém distribuovaným spôsobom v rámci klastra. Hadoop je vysoko škálovateľný, pretože uzly môžu byť rozšírené v ľubovoľnom počte.

Podobne je Hadoop databázou? Hadoop nie je typ databázy , ale skôr softvérový ekosystém, ktorý umožňuje formálne paralelné výpočty. Je to aktivátor určitých typov distribuovaných NoSQL databázy (ako je HBase), ktorý umožňuje šírenie údajov medzi tisíckami serverov s malým znížením výkonu.

Sú teda Big Data programovacím jazykom?

nie, Veľké dáta nie je a programovací jazyk . Aby sme však získali prehľad veľké dáta možno budete potrebovať určitú základnú kódovaciu gramotnosť. U laika jazyk Big Data je termín používaný pre obrovské množstvo štruktúrovaného, neštruktúrovaného údajov ktoré sú vyrábané elektronickými zariadeniami, ktoré používame každý deň.

Aký jazyk je potrebný pre veľké dáta?

Vládnucimi šampiónmi sú v týchto dňoch R, Python, Scala, SAS, Hadoop jazykoch (Pig, Hive, atď.) a samozrejme Java. Nakoniec spočítame, že len 12 percent vývojárov, s ktorými spolupracuje veľké dáta projekty sa rozhodli používať Javu. Takže máš veľký plány pre veľké dáta.

Odporúča: