Čo je voliteľné reťazenie a voliteľné viazanie?
Čo je voliteľné reťazenie a voliteľné viazanie?

Video: Čo je voliteľné reťazenie a voliteľné viazanie?

Video: Čo je voliteľné reťazenie a voliteľné viazanie?
Video: Optional binding and optional chaining 2024, Smieť
Anonim

Voliteľné viazanie ukladá vec, ktorou ste viazanie v premennej. V tomto prípade je to navigationController. Na druhej strane, voliteľné reťazenie nevloží hodnotu vľavo do premennej.

Okrem toho, čo je voliteľné reťazenie a voliteľné viazanie v Swift?

Proces dotazovania, volania vlastností, indexov a metód na voliteľné ktorý môže byť „nulový“je definovaný ako voliteľné reťazenie . Voliteľné reťazenie vráti dve hodnoty − ak voliteľné obsahuje 'hodnotu', potom volanie súvisiacej vlastnosti, metód a dolných indexov vráti hodnoty.

Po druhé, môžem použiť voliteľné reťazenie? vy možno použiť voliteľné reťazenie pri pokuse o volanie metódy, ktorá nemusí existovať. Toto môcť byť nápomocný napr použitím API, v ktorom môže byť metóda nedostupná, buď z dôvodu veku implementácie, alebo z dôvodu funkcie, ktorá nie je dostupná na zariadení používateľa.

Okrem toho, aké voliteľné viazanie?

Používaš voliteľná väzba skontrolovať, či voliteľné obsahuje hodnotu alebo nie. Ak obsahuje hodnotu, rozbaľte ju a vložte ju do dočasnej konštanty alebo premennej.

Čo je to voliteľné reťazenie Swift?

Voliteľné reťazenie je proces dopytovania a volania vlastností, metód a indexov na voliteľné to môže byť momentálne nula. Ak voliteľné obsahuje hodnotu, volanie vlastnosti, metódy alebo dolného indexu je úspešné; ak voliteľné je nula, volanie vlastnosti, metódy alebo dolného indexu vráti nulu.

Odporúča: