Čo je Fibonacci v matematike?
Čo je Fibonacci v matematike?

Video: Čo je Fibonacci v matematike?

Video: Čo je Fibonacci v matematike?
Video: Артур Бенджамин: Магия чисел Фибоначчи 2024, Smieť
Anonim

The Fibonacci postupnosť je množina čísel, ktorá začína jednotkou alebo nulou, po ktorej nasleduje jednotka, a pokračuje podľa pravidla, že každé číslo (nazývané Fibonacci číslo) sa rovná súčtu predchádzajúcich dvoch čísel. F (0) = 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34

Čo je to Fibonacciho postupnosť v matematike?

The Fibonacciho sekvencia je jedným z najznámejších vzorcov v matematiky . Každý číslo v sekvencie je súčet týchto dvoch čísla že predchádzať. Takže sekvencie ide: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 atď.

Podobne, na čo sa používa Fibonacciho postupnosť? Je to tiež použité v triediace algoritmy, v ktorých sa oblasť delí na proporcie, ktoré sú dva po sebe idúce Fibonacciho čísla a nie dve rovnaké časti. To robí hľadanie miesta na najjednoduchšie matematické operácie - sčítanie a odčítanie.

Podobne sa kladie otázka, čo je Fibonacciho postupnosť a príklady?

The Fibonacciho sekvencia je séria z čísla : 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 3 sa nájde sčítaním dvoch čísla pred ním (1+2), A 5 je (2+3) a tak ďalej!

Ako zistíte Fibonacciho postupnosť?

Pridajte prvý výraz (1) a 0. Tým získate druhý číslo v sekvencie . Pamätajte si, že Nájsť akýkoľvek daný číslo v Fibonacciho sekvencia , jednoducho pridáte dve predchádzajúce čísla v sekvencie . Na vytvorenie sekvencie , mali by ste myslieť na 0 pred 1 (prvý člen), takže 1 + 0 = 1.

Odporúča: