Čo je Rails ActiveRecord?
Čo je Rails ActiveRecord?

Video: Čo je Rails ActiveRecord?

Video: Čo je Rails ActiveRecord?
Video: Instalacia Ruby on Rails 7 na Windows 10 (audio in Slovak lang.) 2024, Septembra
Anonim

Rails Active Record je dodávaná vrstva Object/Relational Mapping (ORM). Koľajnice . Úzko nadväzuje na štandardný model ORM, ktorý je nasledovný − mapovanie tabuliek na triedy, mapovanie riadkov na objekty a. stĺpce mapujú na atribúty objektu.

Čo je teda model Rails?

A Model koľajníc je trieda Ruby, ktorá dokáže pridávať databázové záznamy (myslite na celé riadky v tabuľke programu Excel), nájsť konkrétne údaje, ktoré hľadáte, aktualizovať tieto údaje alebo odstrániť údaje. Tieto bežné operácie sú označované skratkou CRUD--Create, Remove, Update, Destroy.

Okrem toho, čo je to Rails ApplicationRecord? Koľajnice 5 ApplicationRecord je miesto na vloženie logiky všeobecného modelu. Od r Koľajnice 5, doménové modely dedia z ApplicationRecord predvolene. Toto je miesto na vloženie kódu, ktorý by mal byť dostupný vo všetkých modeloch vašej aplikácie. Nie je dôvod na opicu ActiveRecord ::Základ pri dodržiavaní tejto praxe.

Následne je otázkou, čo je ActiveRecord v Ruby on Rails?

ActiveRecord je klenot, ktorý je súčasťou Ruby on Rails . Je to ORM, teda knižnica, ktorá mapuje naše objekty do tabuliek. Inými slovami, je to Ruby knižnica, ktorá nám umožňuje používať Ruby triedy, aby sme mali prístup k našim údajom uloženým v RDBMS, ako je MySQL alebo PostgreSQL.

Ako funguje aktívny záznam?

To v podstate znamená Aktívny záznam berie údaje, ktoré sú uložené v databázovej tabuľke pomocou riadkov a stĺpcov, ktoré je potrebné upraviť alebo získať napísaním príkazov SQL (ak používate databázu SQL), a umožňuje vám pracovať s týmito údajmi, ako keby to bolo normálne Rubínový predmet.

Odporúča: