Čo je zostavovací systém Android?
Čo je zostavovací systém Android?

Video: Čo je zostavovací systém Android?

Video: Čo je zostavovací systém Android?
Video: Как работает Spring Boot и что такое auto-configuration. Магия? 2024, Smieť
Anonim

The Zostavovací systém Android kompiluje prostriedky aplikácie a zdrojový kód a zabalí ich do súborov APK, ktoré môžete testovať, nasadzovať, podpisovať a distribuovať. Android Štúdio používa Gradle, pokročilý stavať nástrojov na automatizáciu a správu stavať procesu, pričom vám umožňuje definovať flexibilné vlastné stavať konfigurácie.

Čo sú týmto spôsobom zostavovacie systémy?

Stavať nástroje sú programy, ktoré automatizujú vytváranie spustiteľných aplikácií zo zdrojového kódu (napr..apk forandroid app). Budovanie zahŕňa kompiláciu, prepojenie a zabalenie kódu do použiteľnej alebo spustiteľnej formy.

Následne je otázkou, čo je zdrojový kód Androidu? Android Otvorené Zdroj Projekt (AOSP) označuje ľudí, procesy a zdrojový kód ktoré tvoria Android . Ľudia dohliadajú na projekt a rozvíjajú ho zdrojový kód . Čistým výsledkom je zdrojový kód , ktorý môžete použiť v mobilných telefónoch a iných zariadeniach.

Tiež je potrebné vedieť, aký je účel gradle v Android Studio?

In Android Studio , Gradle je custombuild nástroj používaný na zostavovanie Android balíky (súbory apk) spravovaním závislostí a poskytovaním vlastnej logiky zostavovania. Súbor APK( Android Aplikačný balík) je špeciálne naformátovaný súbor zip, ktorý obsahuje. Bajtový kód. Zdroje (obrázky, používateľské rozhranie, xmletc)

Čo je to proguard v systéme Android?

Proguard je bezplatný nástroj na zmenšovanie, optimalizáciu, zahmlievanie a preverovanie súborov triedy Java. Detekuje a odstraňuje nepoužívané triedy, polia, metódy a atribúty. Optimalizujebytecode a odstraňuje nepoužité inštrukcie. Premenuje zostávajúce triedy, polia a metódy pomocou krátkych bezvýznamných názvov.

Odporúča: