Čo je veľké dátové riešenie NoSQL?
Čo je veľké dátové riešenie NoSQL?

Video: Čo je veľké dátové riešenie NoSQL?

Video: Čo je veľké dátové riešenie NoSQL?
Video: 🚀 RUTUBE и ТОЧКА. Разработка РУТУБА за 5 часов *БЕЗ ВОДЫ* [Next / React / Nest / PostgreSQL / Redux] 2024, Smieť
Anonim

Účelom použitia a NoSQL databáza je určená na distribuovanie údajov obchodov s humongous úložisko dát potreby. NoSQL sa používa na Veľké dáta a webové aplikácie v reálnom čase. Namiesto toho a NoSQL databázový systém zahŕňa širokú škálu databázových technológií, ktoré môžu ukladať štruktúrované, pološtruktúrované, neštruktúrované a polymorfné údajov.

Tiež, čo je NoSQL vo veľkých dátach?

NoSQL je databázová technológia riadená cloud computingom, webom, Veľké dáta a Veľký Používatelia. NoSQL vo všeobecnosti sa škáluje horizontálne a vyhýba sa veľkým operáciám spájania na údajov . NoSQL databázu možno označiť ako štruktúrované úložisko, ktoré pozostáva z relačnej databázy ako podmnožiny.

Okrem vyššie uvedeného, ktorá databáza je najlepšia pre veľké dáta? Pre pološtruktúrované údajov , myslite na sociálne médiá, texty alebo geografické údajov ktorý vyžaduje veľký množstvo ťažby textu alebo spracovania obrazu, typ NoSQL databázy ako je mongoDB, funguje CouchDB najlepšie.

  • Cassandra.
  • HBase.
  • MongoDB.
  • Neo4j.
  • CouchDB.
  • OrientDB.
  • Terrstore.
  • FlockDB.

Prečo je NoSQL dobrý pre veľké dáta?

NoSQL umožňuje vysokovýkonné a agilné spracovanie informácií vo veľkom meradle. Ukladá neštruktúrované údajov naprieč viacerými uzlami spracovania, ako aj medzi viacerými servermi. Ako taký, NoSQL distribuovaná databázová infraštruktúra bola riešením voľby pre niektoré z najväčších údajov sklady.

Čo je NoSQL a prečo ho potrebujete?

NoSQL poskytuje vysokú schopnosť škálovania. NoSQL umožňuje vy na pridanie akéhokoľvek druhu údajov do vašej databázy, pretože je flexibilná. Poskytuje tiež distribuované úložisko a vysokú dostupnosť údajov. Streamovanie je tiež akceptované NoSQL pretože dokáže spracovať veľké množstvo údajov, ktoré sú uložené vo vašej databáze.

Odporúča: