Prečo potrebujeme webové štandardy?
Prečo potrebujeme webové štandardy?

Video: Prečo potrebujeme webové štandardy?

Video: Prečo potrebujeme webové štandardy?
Video: "Сила желчи и Дополнительная жизнь для позвоночника" Запись мастер-класса 2024, Smieť
Anonim

Webové štandardy sú toto usmernenie. Títo štandardy pomôcť zabezpečiť, aby mal každý prístup k informáciám my sme poskytovanie, a tiež robiť Web vývoj rýchlejší a príjemnejší. Normy dodržiavanie uľahčuje ľuďom so špeciálnymi potreby použiť Web.

Tiež viete, prečo je dôležité, aby webové stránky spĺňali normy?

Pretože zabezpečujú, že web funguje rovnako dobre pre každého, bez ohľadu na jeho umiestnenie alebo technológiu. Najmä W3C štandardy pre XML a CSS zabezpečujú, že každá webová stránka bude fungovať rovnako v akomkoľvek prehliadači. Webové stránky ktoré používajú značky XML/CSS sú lacnejšie na prevádzku, pretože využívajú menšiu šírku pásma.

Následne je otázkou, aký je účel w3c? Konzorcium World Wide Web ( W3C ) je medzinárodné spoločenstvo, kde členské organizácie, zamestnanci na plný úväzok a verejnosť spolupracujú na vývoji webových štandardov. Pod vedením vynálezcu webu a riaditeľa Tima Berners-Leeho a generálneho riaditeľa Jeffreyho Jaffea, W3C poslaním je viesť web k jeho plnému potenciálu.

Možno sa tiež opýtať, kto poskytuje webové štandardy?

Webové štandardy sú pravidlá a usmernenia stanovené svetom Web Konzorcium (W3C) vyvinuté na podporu konzistentnosti v kóde dizajnu, ktorý tvorí a web stránku. Bez toho, aby ste sa zaoberali technickými informáciami, jednoducho ide o smernicu pre značkovací jazyk, ktorá určuje, ako a web stránku.

Čo sú štandardy w3c pre HTML?

W3C znamená „World Wide Web Consortium“, ktoré „vyvíja web štandardy “s cieľom „uplniť potenciál webu“. Keď si chcete prečítať webovú stránku, váš prehliadač (firefox/chrome/atď.) je pripojený k serveru, ktorý odošle webovú stránku späť. Tento formát webovej stránky je HTML.

Odporúča: