Čo je cloud computing v IoT?
Čo je cloud computing v IoT?

Video: Čo je cloud computing v IoT?

Video: Čo je cloud computing v IoT?
Video: Cloud Computing In 6 Minutes | What Is Cloud Computing? | Cloud Computing Explained | Simplilearn 2024, Smieť
Anonim

Úvod do cloud computing

Internet vecí ( IoT ) zahŕňa zariadenia pripojené k internetu, ktoré používame na vykonávanie procesov a služieb, ktoré podporujú náš spôsob života. Pracovník môže použiť a cloud computing službu dokončiť svoju prácu, pretože údaje spravuje vzdialene server.

Jednoducho povedané, čo je cloud v IoT?

IoT Cloud je platforma od Salesforce.com, ktorá je navrhnutá na ukladanie a spracovanie internetu vecí ( IoT ) údaje.

Je tiež cloud potrebný pre IoT? Technicky je odpoveď nie. Spracovanie údajov a príkazy by sa mohli uskutočňovať skôr lokálne ako v oblak cez internetové pripojenie. Známe ako „fog computing“alebo „edge computing“, pre niektorých to skutočne dáva veľký zmysel IoT aplikácie.

Aká je tiež úloha cloud computingu v IoT?

Úloha cloud computingu v IoT : Vieme, že internet vecí (senzory, stroje a zariadenia) generuje obrovské množstvo údajov za sekundu. Cloud computing pomáha pri ukladaní a analýze týchto údajov, aby podnik mohol maximálne využiť výhody IoT infraštruktúry.

Aký je rozdiel medzi cloud computingom a IoT?

Cloud computing poskytuje potrebné nástroje a služby na vytvorenie IoT aplikácie. Cloud pomáha pri dosahovaní efektívnosti, presnosti, rýchlosti implementácie IoT aplikácie. Cloud pomáha IoT vývoj aplikácií ale IoT nie je a cloud computing . To rozširuje funkčnosť zostavy IoT aplikácie v cloude.

Odporúča: