Odkiaľ má Apple svoj koltán?
Odkiaľ má Apple svoj koltán?

Video: Odkiaľ má Apple svoj koltán?

Video: Odkiaľ má Apple svoj koltán?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Septembra
Anonim

Prvý v reťazci koltán distribúcia je fyzická ťažba nerastu z Konžskej demokratickej republiky. Väčšina z koltan pochádza jeho východné bane, o ktoré sa často bojuje a môžu mať sporné vlastníctvo.

Následne sa možno pýtať, odkiaľ má Apple svoje materiály?

Pomocou údajov poskytnutých spoločnosťou Apple Centrum pre vzťahy medzi USA a Čínou vytvorilo interaktívnu mapu všetkých hlavných výrobných miest „dodávateľov, ktorí poskytujú surové materiálov a komponentov alebo vykonať konečnú montáž pre Apple .“Z celkového počtu 748 dodávateľov je 663 – teda približne 89 % – v Ázii, pričom 44 % z celkového počtu je v pevninskej Číne.

Podobne, odkiaľ Apple berie kobalt? Apple , jeden z najväčších svetových používateľov kobalt Predpokladá sa, že prvýkrát otvoril rozhovory s baníkmi pred vyše rokom v snahe vyhnúť sa získanie zachytený potenciálnym budúcim nedostatkom suroviny. Dve tretiny dodávok pochádzajú z Konžskej demokratickej republiky.

Podobne, používa sa koltán v iPhone?

Výrobcovia Apple, ktorí vyrábajú iPhony a Samsung Electronics, ktorí vyrábajú Galaxy, pripúšťajú, že používajú koltán ťaží v KDR na výrobu smartfónov, ktoré poháňajú náš životný štýl 24 hodín denne, 7 dní v týždni. A Apple tvrdí, že v tom bude pokračovať. Ale v bani Luwow neexistujú bezpečnostné postupy.

Aké suroviny používa Apple?

Štyri najlepšie materiály použité vo variante iPhone 6 16 GB sú hliník (31,1 g), uhlík (19,9 g), kyslík (18,7 g) a železo (18,6 g). Okrem toho telefón používa kremík, meď, kobalt , Vodík, chróm a nikel v rôznych množstvách.

Odporúča: