Obsah:

Môže byť server Chef nainštalovaný na Windows?
Môže byť server Chef nainštalovaný na Windows?

Video: Môže byť server Chef nainštalovaný na Windows?

Video: Môže byť server Chef nainštalovaný na Windows?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Šéfkuchár server nemôže byť nainštalovaný na a okná stroj. Váš šéfkuchár server by mal byť vždy iba 64-bitový počítač so systémom Linux a váš šéfkuchár zákazník môcť byť na akejkoľvek platforme.

Pracuje teda šéfkuchár v systéme Windows?

Šéfkuchár Infra Client je možné nainštalovať na počítače so systémom Microsoft Windows nasledujúcimi spôsobmi: Stiahnutím Šéfkuchár Infra Client do cieľového uzla a potom lokálne spustenie balíka Microsoft Installer Package (MSI). Pomocou existujúceho procesu, ktorý už existuje na správu spoločnosti Microsoft Windows stroje, ako napríklad System

ako zistím, či je nainštalovaný server Chef? Skontrolujte verzií Pozrite si svoje nainštalované verzia Šéfkuchár Pracovná stanica s šéfkuchár -run -v a tvoj nainštalovaný verzia šéf nástroje s šéfkuchár -v. Môžete tiež skontrolovať verziu vašej pracovnej stanice výberom položky „About Šéfkuchár Pracovná stanica“od šéf Aplikácia pracovnej stanice.

Následne je otázkou, ako nainštalujem Chef na Windows?

Prejdite na stránku

  1. Kliknite na kartu Chef Client.
  2. Vyberte Windows, verziu a architektúru.
  3. V časti Stiahnuté súbory vyberte verziu klienta kuchára, ktorú chcete stiahnuť, a potom kliknutím na odkaz, ktorý sa zobrazí nižšie, stiahnite balík.
  4. Uistite sa, že MSI je na cieľovom uzle.

Dokáže bábka spravovať Windows?

Bábka je agnostický k platforme a podpore Windows plne s rovnakým kódom, aký používate na Linuxe alebo akejkoľvek cloudovej platforme. Inšpektor balíkov Bábka Enterprise tiež natívne pracuje so softvérom v časti „Pridať/Odstrániť programy“. Pre viac informácií o balíčkoch, ktoré si dokáže zvládnuť , pozrite si našu dokumentáciu k balíkom.

Odporúča: