Obsah:

Funguje chkdsk na SSD?
Funguje chkdsk na SSD?

Video: Funguje chkdsk na SSD?

Video: Funguje chkdsk na SSD?
Video: How to Run CHKDSK For Repairing Bad Sectors? 2024, Smieť
Anonim

Na rozdiel od defragmentácie, ktorá je viac zameraná na písanie, CHKDSK áno viac čítať ako zapisovať na disk. Aby som bol konkrétny, pri behu CHKDSK načíta údaje z disku, aby potvrdil, či je všetko v poriadku. Preto beh CHKDSK neškodí vám SSD . Takže sa nemusíte báť, že náhodou utečiete CHKDSK na SSD.

Musím týmto spôsobom spustiť chkdsk na SSD?

Spustite chkdsk /f (alebo ekvivalent) na opravu systémových chýb súborov. Do nie spustiť chkdsk /r ako nie je nevyhnutné na kontrolu chybných sektorov. Intenzívna disková aktivita na kontrolu je zbytočným opotrebovaním SSD a je všeobecne uznávaný ako zlý nápad.

Tiež viete, opravuje chkdsk f chybné sektory? Obaja poučujú chkdsk do opraviť chyby, ktoré nájde, ale rozdiel je v lomke F robí NEkontrolujte disk chybné sektory , zatiaľ čo lomka R robí . Jeden spôsob, ako si to predstaviť, je: / F opravuje softvérové problémy, /R softwareAND hardvér, od r chybné sektory sú skutočným fyzickým poškodením povrchu disku.

Po druhé, ako skontrolujem chyby na SSD?

Skontrolujte zlyhania HDD/SSD pomocou chkdsk

  1. Spustite systém Windows.
  2. Kliknite na tlačidlo Štart.
  3. Prejdite do časti Počítač.
  4. Kliknite pravým tlačidlom myši na hlavnú jednotku, ktorú chcete skontrolovať.
  5. Kliknite na položku Vlastnosti.
  6. Na karte Nástroje kliknite v časti Kontrola chýb na položku Začíname.
  7. Začiarknite políčko Automaticky opraviť chyby systému súborov.
  8. Kliknite na tlačidlo Štart.

Čo je lepšie chkdsk R alebo F?

chkdsk / r robí to isté ako chkdsk / f iba skontroluje chybné sektory na disku a obnoví všetky čitateľné informácie. Beh chkdsk / r to tiež znamená chkdsk / f je spustený. chkdsk / f kontroluje iba chyby disku, nie chybné sektory.

Odporúča: