Používa m 2 NVMe pruhy PCIe?
Používa m 2 NVMe pruhy PCIe?

Video: Používa m 2 NVMe pruhy PCIe?

Video: Používa m 2 NVMe pruhy PCIe?
Video: Высокооптимизируйте СВОЙ график Chia Mad Max с помощью SSD Raid0 и NVME 2024, Smieť
Anonim

Séria H100, Z170 a B150 mali ďalšie 4 PCIelanes (pre max 20 po pridaní do CPU). Séria 200 je max24, takže prináša na stôl ďalších 8. Môžeš použitie 2x M . 2 NVME SSD (obaja x4) a stále máte k dispozícii plné x16 pre váš GPU.

Takto, koľko PCIe pruhov používa M 2?

štyri

Okrem toho, funguje m 2 v PCIe? Nie, sú odlišné; M . 2 podporuje SATA aj PCIe možnosti rozhrania úložiska, zatiaľ čo mSATA je Iba SATA. Fyzicky vyzerajú inak a nemožno ich zapojiť do rovnakých systémových konektorov. The M . 2 Formfactor bol vytvorený, aby poskytoval viacero možností pre malé formfactor karty, vrátane SSD.

Podobne sa ľudia pýtajú, koľko PCIe pruhov používa NVMe?

A robí 16x PCIe pruhy limit počtu IntelCPU používanie jazdného pruhu ? Takže 3x NVMe , 10 Gbe, HBA by bolo 3x4+4+8=24 PCie pruhy ? No CPU má len tak veľa pruhov . Potrebujete viac, musíte použitie a PCIe prepínač (PCH od Intelu je väčšinou lacný PCIe prepnúť v týchto dňoch s a PCIe 3.0 x 4 uplink).

Je NVMe to isté ako PCIe?

Zadajte NVMe . Znamená „Non-VolatileMemory Express“, NVMe je otvorený štandard vyvinutý tak, aby moderné SSD disky fungovali rýchlosťou čítania/zápisu, akú dokáže ich pamäť flash. To tiež nesúvisí s tvarovým faktorom, a preto NVMe pohony môžu byť v oboch M.2 resp PCIe faktory tvaru karty.

Odporúča: