Obsah:

Aké sú typy čítačiek technických dokumentov?
Aké sú typy čítačiek technických dokumentov?

Video: Aké sú typy čítačiek technických dokumentov?

Video: Aké sú typy čítačiek technických dokumentov?
Video: Ergonomické, velké, barevné: Jaké jsou moderní e-inkové čtečky? (SROVNÁVACÍ RECENZE # 1301) 2024, Smieť
Anonim

Technické dokumenty zahŕňajú poznámky, grafiku, listy, letáky, správy, informačné bulletiny, prezentácie, webové stránky, brožúry, návrhy, pokyny, recenzie, tlačové správy, katalógy, reklamy, príručky, obchodné plány, zásady a postupy, špecifikácie, pokyny, štýlové príručky, programy a tak ďalej.

Okrem toho, aké sú rôzne typy dokumentácie?

Typy systému dokumentáciu obsahovať požiadavky dokument , zdrojový kód dokument , zabezpečenie kvality dokumentáciu , softvérová architektúra dokumentáciu , pokyny na riešenie a pomocná príručka pre pokročilých používateľov. Typy používateľa dokumentáciu obsahujú školiace príručky, používateľské príručky, poznámky k vydaniu a inštalačné príručky.

Čo je okrem vyššie uvedeného technické publikum? The publikum z a technické správa – alebo akýkoľvek text – je určený alebo potenciálny čitateľ alebo čitatelia. Pre väčšinu technické spisovatelia, toto je najdôležitejší faktor pri plánovaní, písaní a kontrole dokumentu.

Kto sú teda čitatelia technického spisu?

V technickom písaní sa vaše publikum často zmestí do jednej z nasledujúcich kategórií:

  • Vedúci pracovníci – tí, ktorí financujú produkt.
  • Odborníci – tí, ktorí prichádzajú s nápadmi na produkt.
  • Technici – tí, ktorí vyrábajú produkt.
  • Nešpecialisti – koncový používateľ.

Čo by malo obsahovať technická dokumentácia?

Uvádza čitateľov do názvu dokument , jej autorov, opísanej témy, riešeného problému, použitej metódy a celkového účelu dokument . Predná záležitosť akéhokoľvek technický dokument musieť zahŕňajú tieto prvky: Titulná strana. Malo by zahŕňajú názov, autor a dátum.

Odporúča: