Obsah:

Prečo píšeme uložené procedúry?
Prečo píšeme uložené procedúry?

Video: Prečo píšeme uložené procedúry?

Video: Prečo píšeme uložené procedúry?
Video: Advanced SQL Tutorial | Stored Procedures + Use Cases 2024, Smieť
Anonim

Uložené procedúry poskytujú lepší výkon, pretože do databázy je potrebné posielať menej hovorov. Napríklad, ak a uložená procedúra má v kóde štyri príkazy SQL, potom stačí len jedno volanie databázy namiesto štyroch volaní pre každý jednotlivý príkaz SQL.

Tiež sa pýtate, prečo používame uložené procedúry?

A uložená procedúra poskytuje dôležitú vrstvu zabezpečenia medzi užívateľským rozhraním a databázou. Podporuje bezpečnosť prostredníctvom kontroly prístupu k údajom, pretože koncoví používatelia môžu zadávať alebo meniť údaje, ale robiť nepísať postupy . Zvyšuje produktivitu, pretože vyhlásenia v a uložená procedúra iba musieť byť napísané raz.

Podobne ako fungujú uložené procedúry? A uložená procedúra je skompilovaný kód, ktorý môžete volať z príkazov T-SQL alebo z klientskych aplikácií. SQL Server spúšťa kód v postup a potom vráti výsledky do volajúcej aplikácie. Použitím uložené procedúry je efektívny z niekoľkých dôvodov.

Aké sú teda výhody uložených procedúr?

Výhody uložených procedúr

  • Aby vám pomohli vytvárať výkonné databázové aplikácie, uložené procedúry poskytujú niekoľko výhod vrátane lepšieho výkonu, vyššej produktivity, jednoduchosti použitia a zvýšenej škálovateľnosti.
  • Uložené procedúry vám navyše umožňujú využívať výpočtové prostriedky servera.

Prečo sú uložené procedúry rýchlejšie?

" Uložené procedúry sú predkompilované a uložené vo vyrovnávacej pamäti, takže výkon je oveľa lepší." Uložené procedúry sú predkompilované a optimalizované, čo znamená, že dopytovací nástroj ich môže vykonávať rýchlejšie. Naproti tomu dotazy v kóde musia byť analyzované, kompilované a optimalizované za behu. Toto všetko stojí čas.

Odporúča: