Čo je DbSet MVC?
Čo je DbSet MVC?

Video: Čo je DbSet MVC?

Video: Čo je DbSet MVC?
Video: MVC - Суть шаблона на примерах 2024, Apríl
Anonim

DbSet v Entity Framework 6. The DbSet trieda predstavuje množinu entít, ktorú možno použiť na operácie vytvárania, čítania, aktualizácie a odstraňovania. Kontextová trieda (odvodená z DbContext) musí obsahovať DbSet zadajte vlastnosti pre entity, ktoré sa mapujú na databázové tabuľky a zobrazenia.

Podobne sa kladie otázka, čo je to DbSet?

A DbSet predstavuje kolekciu všetkých entít daného typu v kontexte, alebo ktoré je možné dopytovať z databázy. DbSet objekty sú vytvorené z DbContext pomocou DbContext.

Po druhé, čo je DbContext? DbContext je dôležitá trieda v Entity Framework API. Je to most medzi vašou doménou alebo triedami entít a databázou. DbContext je primárna trieda, ktorá je zodpovedná za interakciu s databázou.

Čo je teda trieda DbContext v MVC?

DbContext je a trieda poskytuje Entity Framework na vytvorenie pripojenia k databáze, dotazovanie sa na databázu a ukončenie pripojenia. Predlžovanie DbContext umožňuje definovať databázový model pomocou DbSet (špecifická sada mapovaná na tabuľku alebo viac), vytvoriť databázu, dotazovať sa na databázu

Čo je Entity Framework v MVC s príkladom?

Použitím Entity Framework v Asp. Net MVC 4 s Príklad . Entity Framework je objektovo relačný mapovač (ORM). Tento ORM poskytuje vývojárom automatizáciu mechanizmu ukladania a prístupu k údajom z databázy.

Odporúča: