Je multitasking dobrý pre produktivitu?
Je multitasking dobrý pre produktivitu?

Video: Je multitasking dobrý pre produktivitu?

Video: Je multitasking dobrý pre produktivitu?
Video: 10 советов по продуктивности для достижения ваших целе... 2024, Smieť
Anonim

Multitasking robí vás menej produktívny.

Myslíme, pretože sme dobre pri prechode z jednej úlohy na druhú, ktorá nás robí dobre pri multitasking . Ale mať skvelú schopnosť strácať pozornosť nie je obdivuhodné. Štúdie to zistili multitasking znižuje vaše produktivitu o 40 %.

Tiež multitasking znižuje produktivitu?

Multitasking smieť znížiť tvoj produktivitu , a teraz nová štúdia ukazuje, že sa to môže stať, pretože multitasking zasahuje do určitých typov mozgovej aktivity. Výsledky naznačujú, že je lepšie pracovať na jednej úlohe naraz, ako sa snažiť dokončiť veľa úloh naraz, uviedli vedci.

je multitasking prospešný? Aj keď by sa mohlo zdať, že robíte veľa vecí naraz, výskum ukázal, že náš mozog nie je ani zďaleka taký dobrý v ovládaní viacnásobné úlohy, za akých si myslíme, že sme. V skutočnosti to niektorí výskumníci naznačujú multitasking môže skutočne znížiť produktivitu až o 40 %!

Ako v tejto súvislosti ovplyvňuje multitasking produktivitu a zdravie mozgu?

Multitasking znižuje vašu efektivitu a výkon, pretože váš mozog môže sa sústrediť len na jednu vec naraz. Keď sa pokúsite urobiť dve veci naraz, vaše mozog chýba kapacita na úspešné vykonanie oboch úloh. Výskum tiež ukazuje, že okrem toho, že vás spomalí, multitasking znižuje vaše IQ.

Aký efektívny je multitasking?

Veda je jasná: Prečo Multitasking nefunguje. Pre takmer všetkých ľudí, takmer vo všetkých situáciách, multitasking je nemožné. Jedna štúdia zistila, že len 2,5 percenta ľudí je schopných multitasking efektívne . A keď sa my ostatní pokúšame robiť dve zložité činnosti súčasne, je to jednoducho ilúzia.

Odporúča: