Čo robí ESC v programe Microsoft Word?
Čo robí ESC v programe Microsoft Word?

Video: Čo robí ESC v programe Microsoft Word?

Video: Čo robí ESC v programe Microsoft Word?
Video: Украина, Россия, война. Интересы США в конфликте. feat @PN_chanel 2024, Smieť
Anonim

kľúč (často označovaný Esc ), ktorý sa nachádza na väčšine počítačových klávesníc a používa sa na akúkoľvek z rôznych funkcií, ako je prerušenie alebo zrušenie aktuálneho procesu alebo spusteného programu alebo zatvorenie kontextového okna.

Aká je teda funkcia ESC v klávesnici?

Na počítačových klávesniciach je Kláves Esc (s názvom Útek kľúč v medzinárodnej sérii noriem ISO/IEC 9995) je a kľúč používa sa na generovanie únikového znaku (ktorý môže byť reprezentovaný ako ASCII kód 27 v desiatkovej sústave, Unicode U+001B alebo Ctrl +[).

Niekto sa tiež môže opýtať, čo robí Ctrl Y vo Worde? Vzniká držaním Ctrl a stlačením tlačidla Y na väčšine počítačových klávesníc. Vo väčšine aplikácií Windows táto klávesová skratka funguje ako Opakovať, čím sa obráti predchádzajúci krok Späť. V niektorých programoch, ako je Microsoft Office, zopakuje predchádzajúcu akciu, ak išlo o niečo iné ako Späť.

Navyše, čo robí ovládanie Z vo Worde?

Opakom undo je znovu urobiť. Príkaz redo obráti krok späť alebo posunie vyrovnávaciu pamäť do aktuálnejšieho stavu. Vo väčšine aplikácií systému Windows sa príkaz Späť aktivuje stlačením tlačidla Ctrl + Z alebo klávesové skratky Alt+Backspace. Vo všetkých aplikáciách Macintosh sa príkaz Späť aktivuje stlačením kláves Command- Z.

Aký je rozdiel medzi backspace a delete?

Obaja Del alebo Odstrániť kľúč a Backspace kľúče sú zvyknuté vymazať text. Pri práci s textom však stlačením klávesu Del vymažete text napravo od kurzora a stlačením klávesu Backspace vymaže text naľavo (späť) od kurzora.

Odporúča: