Čo je Windows PowerShell ISE?
Čo je Windows PowerShell ISE?

Video: Čo je Windows PowerShell ISE?

Video: Čo je Windows PowerShell ISE?
Video: Windows PowerShell vs PowerShell Core - What Is It? 2024, Smieť
Anonim

Navrchu štandardného shellu príkazového riadku nájdete aj Windows PowerShell ISE . ISE je skratka pre Integrated Scripting Environment a je to grafické používateľské rozhranie, ktoré vám umožňuje spúšťať príkazy a vytvárať, upravovať a testovať skripty bez toho, aby ste museli zadávať všetky príkazy do príkazového riadku.

Aký je rozdiel medzi Windows PowerShell a Powershell ISE?

The Windows PowerShell ISE je v podstate editačný nástroj, ktorý sa používa na vytváranie, úpravu, testovanie a spúšťanie PowerShell skripty v Windows prostredia. The ISE ponúka flexibilnejšie a interaktívnejšie prostredie ako tradičné PowerShell konzoly. Ušetrite čas a znížte chyby pri vytváraní skriptov.

Tiež viete, je Windows PowerShell vírus? Windows PowerShell nie je a vírus ale súčasť všetkého moderného Windows verzií. Iní navrhli a vírus môže bežať a PowerShell skript, ktorý je možný, ale v skutočnosti nepravdepodobný. Najčastejším dôvodom je spustenie naplánovanej úlohy a PowerShell skript opakovane.

Ako v tomto ohľade spustím PowerShell ISE?

Na spustenie systému Windows PowerShell ISE Kliknite na Štart, vyberte Windows PowerShell a potom kliknite na položku Windows PowerShell ISE . Prípadne môžete zadať powershell_ise.exe do ľubovoľného príkazového prostredia alebo do Bežať box.

Môžem odstrániť Windows PowerShell?

Áno ty môžete odinštalovať Windows PowerShell ak ho nepoužívate a tiež, môcť stiahnite si ho a nainštalujte neskôr, ak máte pocit, že ho potrebujete. Microsoft Windows PowerShell je nový shell a skriptovací jazyk príkazového riadku, ktorý je určený na správu a automatizáciu systému.

Odporúča: