Aktualizuje SQL tabuľku uzamknutia?
Aktualizuje SQL tabuľku uzamknutia?

Video: Aktualizuje SQL tabuľku uzamknutia?

Video: Aktualizuje SQL tabuľku uzamknutia?
Video: Implementing Temporal Features in PostgreSQL: SQL Standard and Beyond | Citus Con 2023 2024, Smieť
Anonim

Zvyčajne nie, ale závisí to (najčastejšie používaná odpoveď pre SQL Server!) SQL Server sa bude musieť uzamknúť a údaje zahrnuté v a transakcie nejakým spôsobom. Musí uzamknúť údaje v samotnej tabuľke a údaje akékoľvek ovplyvnené indexy, kým vykonáte úpravu.

Okrem toho, zamykajú transakcie SQL tabuľky?

ZAMKNÚŤ V REŽIME ZDIEĽANIA vnútri a transakcie , ako ste povedali, pretože normálne SELECT, bez ohľadu na to, či sú v a transakcie alebo nie, nebude zámok a tabuľky.

Tiež viete, ako môžete zistiť, či je tabuľka uzamknutá v SQL? In SQL Server 2005 (SSMS, Object Explorer) Rozbaľte-server-management-dvakrát kliknite na Monitor aktivity. na ľavej strane máte na výber tri možnosti, vyberte tieto možnosti a uvidíte všetky zámky súvisiace informácie. spustiť túto uloženú procedúru v databáze.

Otázkou tiež je, čo je zámok aktualizácie na serveri SQL Server?

Aktualizovať zámok je interná zamykanie aby sa predišlo zablokovaniu, t.j. predpokladajme, že 3 procesy z 5 chcú aktualizovať dáta. Tieto tri procesy vyžadujú server vydať exkluzivitu zámok ktorý server nemôže okamžite vydať, pretože ďalšie 2 procesy stále čítajú údaje a zdieľajú ich zámok je stále zapnutá.

Čo je zámok tabuľky na serveri SQL Server?

Zámok : Zámok je mechanizmus na zabezpečenie konzistentnosti údajov. SQL Server zámky objekty pri spustení transakcie. Keď je transakcia dokončená, SQL Server uvoľňuje zamknuté objekt. Exkluzívne (X) Zámky : Keď toto zámok typu vyskytuje, dochádza k tomu, aby sa zabránilo iným transakciám upravovať alebo pristupovať a zamknuté objekt.

Odporúča: