Aké je použitie webového rozhrania API?
Aké je použitie webového rozhrania API?

Video: Aké je použitie webového rozhrania API?

Video: Aké je použitie webového rozhrania API?
Video: The END of Photography - Use AI to Make Your Own Studio Photos, FREE Via DreamBooth Training 2024, Apríl
Anonim

ASP. NET webové rozhranie API je v podstate definovaný ako rámec, ktorý umožňuje vývoj služieb HTTP na oslovenie klientskych entít, ako sú prehliadače, zariadenia alebo tablety. ASP. NET Web API možno použiť s MVC pre akýkoľvek typ aplikácie . Preto,. NET webové rozhrania API sú pre ASP. NET veľmi dôležité webovú aplikáciu rozvoj.

Aký je teda účel webového rozhrania API?

Zjednodušene povedané, API je nejaký druh rozhranie ktorý má súbor funkcií, ktoré umožňujú programátorom prístup k špecifickým funkciám alebo údajom aplikácie, operačného systému alebo iných služieb. Web API, ako už názov napovedá, je API cez web, ku ktorému je možné pristupovať pomocou protokolu

čo je Web API v MVC? ASP. NET MVC - Web API . Reklamy. ASP. NET Web API je rámec, ktorý uľahčuje vytváranie služieb HTTP, ktoré sa dostanú k širokému spektru klientov vrátane prehliadačov a mobilných zariadení. ASP. NET Web API je ideálnou platformou pre budovanie RESTful aplikácií na. Internetová sieť.

Okrem toho, čo je webové rozhranie API a ako funguje?

Web API funguje keď klient (ako a web prehliadač) odošle požiadavku HTTP nejakého druhu na a Web server. A server preskúma túto požiadavku, aby zistil, čo chce, a potom vráti údaje v nejakom formáte (napríklad stránku), ktorý potom klient preskúma, aby získal to, čo chce.

Čo znamená Web API?

Na strane servera webové rozhranie API je programové rozhranie pozostávajúce z jedného alebo viacerých verejne prístupných koncových bodov pre definovaný systém správ žiadosť – odpoveď, zvyčajne vyjadrený v JSON alebo XML, ktorý je vystavený web -najčastejšie prostredníctvom protokolu HTTP web server.

Odporúča: