Aké je použitie webového rozhrania API v MVC 5?
Aké je použitie webového rozhrania API v MVC 5?

Video: Aké je použitie webového rozhrania API v MVC 5?

Video: Aké je použitie webového rozhrania API v MVC 5?
Video: 🚀 RUTUBE и ТОЧКА. Разработка РУТУБА за 5 часов *БЕЗ ВОДЫ* [Next / React / Nest / PostgreSQL / Redux] 2024, Smieť
Anonim

Web API ASP. Net je rámec na vytváranie služieb HTTP, ktoré môžu využívať klienti naprieč platformami vrátane stolných počítačov alebo mobilných zariadení bez ohľadu na prehliadače alebo operačné systémy použité . Web API ASP. Net podporuje RESTful aplikácie a používa GET, PUT, POST, DELETE slovesá pre komunikáciu s klientmi.

Aké je týmto spôsobom použitie webového rozhrania API v MVC?

ASP. NET MVC - Web API . ASP. NET Web API je rámec, ktorý uľahčuje vytváranie služieb HTTP, ktoré sa dostanú k širokému spektru klientov vrátane prehliadačov a mobilných zariadení. ASP. NET Web API je ideálnou platformou pre budovanie RESTful aplikácie na. Internetová sieť.

Možno sa tiež opýtať, čo je to Web API v MVC s príkladom? Rozdiel medzi webovým rozhraním API a radičom MVC

Web API Controller Ovládač MVC
Špecializuje sa na vrátenie údajov. Špecializuje sa na zobrazovanie zobrazenia.
Vrátiť údaje automaticky naformátované na základe atribútu hlavičky Accept-Type. Predvolene je to json alebo xml. Vráti ActionResult alebo akýkoľvek odvodený typ.

Ako funguje webové rozhranie API v MVC 5?

Krok 1: Otvorte Visual Studio a kliknite na Nový projekt. Krok 2: Vyberte Web ASP. NET Aplikácia a zadajte názov aplikácie. Krok 3: Vyberte Web API Šablóna projektu a začiarknite políčko MVC a kliknite na tlačidlo OK. Visual Studio automaticky vytvorí Web API aplikáciu pomocou MVC 5 založené projekty.

Aký je rozdiel medzi MVC a Web API?

Je ich veľa rozdiely medzi MVC a Web API vrátane: The Web API vráti údaje v rôznych formátoch, ako je JSON, XML a inom formáte na základe akceptovanej hlavičky požiadavky. Ale MVC vráti údaje v Formát JSON pomocou JSONResult. The Web API podporuje vyjednávanie obsahu, vlastný hosting.

Odporúča: