Prečo mi zavolalo moje vlastné číslo?
Prečo mi zavolalo moje vlastné číslo?

Video: Prečo mi zavolalo moje vlastné číslo?

Video: Prečo mi zavolalo moje vlastné číslo?
Video: Бедствие урожая! Пшеница яровая 2021 2024, Smieť
Anonim

Podvodníci teraz používajú technológiu na zobrazenie ID volajúceho ich vlastné meno a telefónne číslo - aby to vyzeralo, akoby človek bol volania on alebo seba. Títo podvodníci falšujú alebo „sfalšujú“informácie o ID volajúceho. Nikdy by ste nemali poskytovať svoje osobné alebo finančné informácie neznámym volajúcim.

Môže vám takto niekto zavolať z vášho vlastného čísla?

Spoofing je bežná taktika pre robotických volajúcich, ktorá im umožňuje oklamať systémy identifikácie volajúceho, aby naznačili, že a hovor pochádza od miestneho číslo alebo v niektorých prípadoch z vlastné číslo . To signalizuje podvodníkovi, že tvoje číslo je aktívny a vy ''len nakoniec dostane viac útržkovité hovory.

čo je falšovanie telefónneho čísla? ID volajúceho spoofing je proces zmeny ID volajúceho na ľubovoľné číslo iné ako volanie číslo . Keď telefón prijme hovor, ID volajúceho sa prenáša medzi prvým a druhým zvonením telefón . Počas tejto časti hovoru je možné preniesť požadované ID volajúceho namiesto skutočného číslo.

Tiež viete, prečo môj telefón volá sám?

Tu je najpravdepodobnejší scenár: ide len o spammer alebo telemarketing, ktorý spoofuje ID volajúceho. Namiesto toho, aby ukázali svoje telefón číslo na vašej identifikácii volajúceho, zobrazí sa vaše vlastné telefón číslo ako spôsob, ako skryť ich. Toto je tiež ďalší spôsob spoofingu a na druhom konci je pravdepodobne spammer alebo telemarketer.

Môžete zablokovať svoje vlastné číslo?

Ako dočasne zablokovať svoje číslo na akomkoľvek telefóne. Kľúčovanie *67 pred telefónom číslo bude zablokovať svoje ID volajúceho pri hovore vy 're making - a funguje to pre mobilné aj pevné telefóny. Ktokoľvek vy hovoru sa zobrazí „súkromné číslo , " "nedostupné" alebo niečo podobné na ich ID volajúceho z tvojho telefón číslo.

Odporúča: