Kto vytvára definíciu ready?
Kto vytvára definíciu ready?

Video: Kto vytvára definíciu ready?

Video: Kto vytvára definíciu ready?
Video: Обучение для партнеров SWC. Как произвести первое хорошее впечатление Юрий Шавкуненко 2024, Smieť
Anonim

Vývojový tím musí dostatočne pochopiť jeho rozsah, aby ho mohol naplánovať do sprintu a vytvoriť určitý druh záväzku týkajúceho sa jeho implementácie, aby mohol byť splnený cieľ sprintu. V praxi sa táto norma často označuje ako „ Definícia Ready ”.

Otázkou tiež je, kto je zodpovedný za definíciu ready?

Definícia Ready Prehľad: Príbehy v hornej časti produktového backlogu, ktoré tím vtiahne do backlogu sprintu, musia byť Pripravený . Vlastník produktu je zodpovedný za umiestnenie funkcií a príbehov do nevybavených úloh.

Navyše, kto rozhoduje o definícii slova urobené v Scrume? The Scrum Tím vlastní Definícia Hotovo a zdieľajú ho vývojový tím a produktový vlastník. Iba vývojový tím je schopný definovať pretože to potvrdzuje kvalitu práce, ktorú *oni* musia vykonať.

Otázkou tiež je, kto vytvára definíciu hotovo?

Áno, The Definícia Hotovo je vytvorené od Scrum tímu. Kritériá prijatia sú vytvorené vlastníkom produktu. Sú to ortogonálne koncepty, ale na dokončenie príbehu je potrebné uspokojiť oba.

Prečo mať definíciu hotový?

A Definícia Ready umožňuje tímu špecifikovať určité predbežné podmienky, ktoré musia byť splnené predtým, ako je príbeh povolený do iterácie. Cieľom je predchádzať problémom skôr ako oni mať príležitosť začať.

Odporúča: