Môže mať stĺpec viacero cudzích kľúčov?
Môže mať stĺpec viacero cudzích kľúčov?

Video: Môže mať stĺpec viacero cudzích kľúčov?

Video: Môže mať stĺpec viacero cudzích kľúčov?
Video: Entity Framework Core - Configure Two Foreign Keys to the Same Table 2024, Apríl
Anonim

Teoreticky ty môcť nevymáhať viacnásobný cudzí kľúč na slobodnom stĺpec . Prípadne vy môcť vynútiť to pomocou procedúr, kde overíte vstup, ktorý existuje v viacnásobné stôl a vykonajte potrebnú operáciu.

Môžete mať teda viacero cudzích kľúčov?

Stôl môže mať viacero cudzích kľúčov , a každý cudzí kľúč môže mať inú nadradenú tabuľku. Každý cudzí kľúč je vynútená nezávisle databázovým systémom. Preto kaskádové vzťahy medzi tabuľkami môcť zaviesť pomocou cudzie kľúče.

Okrem vyššie uvedeného môžeme vytvoriť primárny kľúč a cudzí kľúč v rovnakom stĺpci? Kedy vytvoríte a primárny kľúč , SQL Server automaticky vytvorí index založený na kľúčové stĺpce . The cudzí kľúč vytvára spojenie medzi kľúčové stĺpce a súvisiace stĺpci v inej tabuľke. ( Môžeš tiež prepojiť stĺpce cudzieho kľúča do stĺpci v rámci rovnaký stôl.)

Môže teda cudzí kľúč odkazovať na viacero tabuliek?

V skutočnosti sú jednoduché Je to logicky správne v správe databáz a v skutočnosti je to možné a musí to povoliť každý RDBMS odkaz a cudzí kľúč do dva alebo viac tabuľky že to chce, to je primárne kľúč ako cudzí kľúč v danom tabuľky.

Koľko cudzích kľúčov môže mať tabuľka?

Pre jeden stĺpec vy môže mať až 16 cudzie kľúče . Pre jedného tabuľky , aktuálne odporúčané číslo je 253 aj keď si bude byť obmedzený (vynútený) problémami s výkonom skôr, ako dosiahnete toto číslo.

Odporúča: