Môžete mať viacero cudzích kľúčov?
Môžete mať viacero cudzích kľúčov?

Video: Môžete mať viacero cudzích kľúčov?

Video: Môžete mať viacero cudzích kľúčov?
Video: SQL Complete Course| 11 - How to Create Multiple Foreign Keys in Single Table and Multiple Tables 2024, Apríl
Anonim

Stôl môže mať viacero cudzích kľúčov , a každý cudzí kľúč môže mať inú nadradenú tabuľku. Každý cudzí kľúč je vynútená nezávisle databázovým systémom. Preto kaskádové vzťahy medzi tabuľkami môcť zaviesť pomocou cudzie kľúče.

Otázkou tiež je, koľko cudzích kľúčov môžete mať?

Pre jeden stĺpec, môžeš mať až 16 cudzie kľúče . Pre jeden v tabuľke, aktuálne odporúčané číslo je 253, hoci budeš byť obmedzený (vynútený) predchádzajúcimi problémami s výkonom vy dosiahnuť toto číslo.

Po druhé, môže cudzí kľúč odkazovať na viacero tabuliek? V skutočnosti sú jednoduché Je to logicky správne v správe databáz a v skutočnosti je to možné a musí to povoliť každý RDBMS odkaz a cudzí kľúč do dva alebo viac tabuľky že to chce, to je primárne kľúč ako cudzí kľúč v danom tabuľky.

Tiež vedieť, môže mať jeden stĺpec dva cudzie kľúče?

Teoreticky ty môcť nevymáhať viacnásobný cudzí kľúč na slobodnom stĺpec . Prípadne vy môcť vynútiť to pomocou procedúr, kde overíte vstup, ktorý existuje v viacnásobné stôl a robiť potrebná operácia.

Sú cudzie kľúče jedinečné?

Každá tabuľka môže mať viac ako jednu Jedinečný Obmedzenie. Predvolene, Jedinečný kľúč je a jedinečný nezhlukovaný index. Jedinečný Obmedzenie nemôže súvisieť s inou tabuľkou ako a Zahraničné kľúč.

Odporúča: